ГоловнаРецептиВипічка / Бісквіт у мікрохвильовій печі за 5 хвилин

Найшвидший, найпростіший, із звичайних продуктів! Бісквіт в мікрохвильовій печі можна приготувати за 5 хвилин, і при цьому за смаком він буде мало відрізнятися від спеченого в духовці. Зовнішній вигляд буде інший, але для швидкого десерту це не так важливо. Бісквіт можна полити шоколадом або прикрасити ягодами.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Цукор 4 ст. л.
Какао 2 ст. л.
Крохмаль (Картопляний, кукурудзяного 1,5 ст.л.) 1 ст. л.
Молоко 5 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити бісквіт у мікрохвильовій печі за 5 хвилин? Підготуйте продукти. Незважаючи на те, що бісквіт готується не в духовці, краще, якщо всі інгредієнти будуть теплими, тоді він вийде пишніше і краще підніметься. Молоко підійде будь-якої жирності, яйце - категорії С1, олія - ​​рафінована, без запаху.
Крок 2
Яйце вбийте у миску. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на чистій шкаралупі, що здається, можуть знаходитися шкідливі бактерії. Найкраще використовувати миючі засоби для харчових продуктів та щітку. Всипте цукор. Його кількість можете зменшити або збільшити, виходячи зі своїх переваг. Збийте яйце з цукром віночком. Цього буде достатньо, не діставайте міксер, щоб не затягувати процес.
Крок 3
Всипте до яєчної маси какао, борошно, розпушувач та крохмаль. Влийте молоко та олію.
Крок 4
Перемішайте все віночком до однорідності. Якщо тісто здасться вам занадто рідким, то всипте ще трохи борошна, якщо густим - влийте трохи молока. Воно в результаті має стати однорідним, плинним, як нежирна сметана.
Крок 5
Візьміть відповідний посуд для приготування в мікрохвильовій печі. У мене керамічна піала діаметром 13см, заввишки 8см. Дно вистеліть кружальцем пергаменту, боки змастіть олією. Вилийте у форму тісто.
Крок 6
Поставте бісквіт у мікрохвильову піч, нічим не накриваючи. Готуйте його на повну потужність від 3 до 5 хвилин. Чим вища потужність, тим менший час приготування. У мене на 700Вт бісквіт готувався 5 хвилин, для мікрохвильової печі 1000Вт буде достатньо 3-х. Тісто сильно підніметься, майже до країв. При натисканні воно пружинить.
Крок 7
Потримайте бісквіт у вимкненій мікрохвильовій печі ще кілька хвилин, щоб його краї відійшли від форми. Потім дістаньте миску, переверніть на тарілку і вийміть бісквіт. Заберіть пергамент.
Крок 8
Подавайте бісквіт до столу. Можете полити його розтопленим шоколадом, прошарувати кремом і зробити міні-тортик. Або подати його з морозивом у теплому вигляді. Смачного!
Автор рецепта:
Бісквіт у мікрохвильовій печі за 5 хвилин
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...