Дуже смачний та апетитний, просто ідеальний до чаю! Брауні класичний шоколадний - це страва американської кухні. Він має особливу структуру - щільну і вологу. Такий десерт гідно оцінять і діти, і дорослі.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити брауні класичний шоколадний у домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Крок 2
Візьміть миску, поламайте в неї шоколад на невеликі шматочки. Додайте масло, порізане також шматочками. Вершкове масло вибирайте якісне, без додавання рослинних жирів.
Крок 3
Закип'ятіть у каструлі звичайну воду, поставте зверху миску з шоколадом. Ця конструкція називається "водяна баня", таким чином шоколад розтопиться на пару від киплячої води. Важлива умова - дно миски не повинно торкатися води. І ще, не беріть скляний посуд для цих цілей. Моя миска в процесі лопнула, довелося переливати все в іншу.
Крок 4
При постійному помішуванні розтопіть шоколад з маслом до однорідного стану. Зніміть посуд із шоколадною масою з водяної бані й остудіть.
Крок 5
Поки шоколад остигає, збийте за допомогою міксера в окремій мисці яйця з цукровою пудрою до пишної світлої маси. Яйця перед використанням вимийте в проточній воді з содою, оскільки на їхній поверхні можуть бути шкідливі бактерії.
Крок 6
Влийте остиглий шоколад у яйця, перемішайте все лопаткою.
Крок 7
В окремий посуд просійте через сито або за допомогою спеціального кухля борошно і какао. Додайте дрібку солі. Сіль у десертах посилює шоколадний смак, обов'язково додавайте її.
Крок 8
Всипте суху суміш у яєчно-шоколадну. За допомогою лопатки перемішайте все до однорідної маси. Можливо борошна знадобиться трохи менше або трохи більше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Тісто має вийти не рідким і не дуже густим, приблизно як на кекси.
Крок 9
Візьміть форму для запікання, застеліть її папером для випічки. Щоб папір краще укладався, попередньо зімніть його. Вилийте у форму тісто і рівномірно розподіліть його лопаткою.
Крок 10
Запікайте брауні в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180°С близько 20-30 хвилин. У випадку з брауні готовність не визначити зубочисткою, раджу орієнтуватися на 25 хвилин випікання, і на особливості роботи своєї духовки. Якщо перетримати брауні в духовці, то він вийде сухим. Подавати шоколадний брауні з какао можна як у теплому, так і в повністю охолодженому вигляді. До теплого брауні під час подачі додайте кульку морозива. Смачного!
Я пекла брауні у формі 20х22 см. Ми дуже любимо цей десерт, я готую його часто за різними рецептами. Цей рецепт один із найвдаліших.
Смак готового десерту визначається насамперед шоколадом. Тому обирайте тільки хороший якісний продукт. Можна використовувати не тільки гіркий, а й молочний шоколад, і навіть білий. Брауні з білим шоколадом називають "блонді".
Часто брауні печуть із додаванням горіхів, вершкового сиру або ягід.
Назва цієї американської страви походить від слова brown - коричневий, такого вона кольору через велику кількість шоколаду в складі.