• 26 переглядів
Сирне печиво

Робиться простіше простого, а виходить просто шикарно! Сирне печиво дуже схоже на крекер, воно таке ж шарувате і хрумке. Приготування не забере у вас багато часу і знадобиться лише 4 інгредієнти.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити сирне печиво у духовці? Підготуйте продукти. Олію візьміть якісну, відповідну ГОСТу. Дістаньте його з холодильника заздалегідь, він повинен добре розм'якшитися. Сир вибирайте твердих або напівтвердих сортів, дуже смачно вийде з Пармезаном та подібними витриманими сирами.
Крок 2
Натріть сир на середній тертці. Не на великій, тому що стружка вийде надто великою, а саме тісто не однорідним.
Крок 3
Додайте в сир м'яке вершкове масло та яєчний жовток. Всипте трохи солі, враховуйте лише при цьому смакові якості сиру. Перемішайте сир з маслом до однорідної маси.
Крок 4
Просійте до сирної маси борошно, але не все близько 100 грамів. Борошно вмішайте спочатку лопаткою, потім руками. Борошна може знадобитися менше або більше, ніж зазначено, дивіться по консистенції. про властивості муки читайте за посиланням у статті наприкінці рецепту.
Крок 5
Замішуйте тісто, при необхідності підсипаючи борошно, до однорідного і не липкого стану. Воно має залишитися м'яким. Зліпите тісто в грудку, загорніть у плівку або пакет і заберіть у холодильник мінімум на 30 хвилин. За цей час олія у складі затвердіє та з тестом буде легше працювати.
Крок 6
Через певний час дістаньте тісто з холодильника. Розділіть його на 2 частини. Покладіть один шматок між двома аркушами пергаменту. Розкачайте його качалкою в коло завтовшки 2-3мм. Пергамент не дасть тесту прилипнути.
Крок 7
Обріжте пласт по тарілці, а потім на 8 сегментів. Зручно це робити ножем для піци. Щоб зробити імітацію дірок, скористайтеся будь-якими підручними засобами. Я взяла кондитерську насадку, підійдуть кришки від пляшки та пластикові трубочки. Обрізки не викидайте, а зліпіть і знову розкотіть. Аналогічно зробіть заготовки з другого шматка.
Крок 8
Акуратно перенесіть "шматочки сиру" на лист, застелений папером для випічки. Зручно це зробити лопаткою. За бажання ви можете посипати заготовки зверху солодкою паприкою, кунжутом, кмином, насінням льону, насінням або будь-якими іншими спеціями.
Крок 9
Печіть печиво в духовці, розігрітій до 180 ° С, режим верх-низ, близько 15 хвилин. Точний час залежить від особливостей вашої духовки. Про роботу різних духовок читайте у статті під кроками. Печиво має зарум'янитися. Дістаньте домашнє печиво із сиром і залиште до повного остигання.