ГоловнаРецептиВипічка / Американське печиво зі шматочками шоколаду

Дуже швидко, дуже просто, дуже легко, дуже смачно! Американське печиво зі шматочками шоколаду виходить ніжне та розсипчасте. Випекти його напрочуд просто і швидко, і продукти для нього потрібні звичайнісінькі. Подавайте його традиційно зі склянкою молока!

Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
40 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
12

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити американське печиво зі шматочками шоколаду? Підготуйте потрібні інгредієнти. Вершкове масло має бути м'яким, щоб його можна було легко розтерти. Тому його потрібно дістати із холодильника заздалегідь, приблизно за 2 години до приготування. Шоколад має бути гарної якості, а ось гіркий або класичний варіант – вибирайте до смаку.
Крок 2
Шоколад подрібніть гострим ножем у крихту. Щоб це було легше зробити, можете помістити шоколад у морозилку на 15 хвилин. У твердому стані він краще кришиться. Ступінь подрібнення вибирайте за бажанням, можете зробити крихту дрібнішою або більшою.
Крок 3
Розм'якшене масло розітріть з цукром. У цьому випадку можете скористатися звичайною вилкою або віночком.
Крок 4
Яйце вимийте та обсушіть серветками. У цукрово-олійну суміш додайте яйце. Збийте все до однорідності, щоб яйце рівномірно розподілилося по всьому об'єму маси.
Крок 5
Борошно попередньо змішайте із сіллю, розпушувачем та ваніліном і просійте в тісто. Завдяки просіюванню борошна печиво при випіканні краще підніматиметься. Враховуйте, що муки у вас може піти більше або менше, тому орієнтуйтеся на консистенцію тесту.
Крок 6
Швидко замісити тісто. Воно виходить однорідне, еластичне, маслянисте. Довго тісто не місіть, щоб печиво не вийшло тугим.
Крок 7
Додайте в тісто шоколадну крихту.
Крок 8
Ще раз швидко перемішайте для рівномірного розподілу шоколаду.
Крок 9
На застелений пергаментом лист викладайте тісто ложкою, надаючи печиву круглу форму. Я скористалася кулінарною формою діаметром 6 см. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Точний час та температуру запікання визначайте за духовкою.
Крок 10
Печиво не повинно сильно зарум'янитися, хіба трохи підрум'яниться з країв. Якщо довго тримати печиво в духовці, воно може пересохнути, тому не чекайте повного рум'янцю. Готове печиво дістаньте із духовки, остудіть і подавайте. Смачного!
Можливо, у багатьох, як і в мене, виникне питання: "Чому печиво називається американським?" Виявляється, це печиво увійшло в історію кулінарії завдяки звичайній американській домогосподарці Рут Уейкфільд. Вона готувала печиво за рецептом, у якому потрібний був розтоплений шоколад. Але Рут просто поламала шоколад на дрібні шматочки, які при випіканні не розтанули і зберегли свою форму. Так рецепт і придбав новий варіант – "печиво з шоколадною крихтою". В Америці таке печиво вважається традиційним і досить популярним.
Автор рецепта:
Американське печиво зі шматочками шоколаду
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...