• 275 переглядів
Королівська ватрушка з сиром у духовці класична

Розсипчаста, з ніжною начинкою. Одного шматочка буде замало! Королівська ватрушка з сиром у духовці класична від звичайної відрізняється тим, що готується вона не з дріжджового, а з пісочного тіста у вигляді крихти. Це незвично і дуже смачно!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти королівську ватрушку з сиром у духовці класичну? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло приберіть у морозильну камеру на 10-15 хвилин, щоб воно замерзло, ми будемо натирати його на тертці. Усі тонкощі приготування пісочного тіста та вибору сиру читайте в статтях наприкінці цього рецепта.
Крок 2
Борошно для тіста обов'язково просійте, цей процес збагатить його киснем, що додасть випічці легкості та розсипчастості.
Крок 4
Вийміть замерзле масло з морозилки і швидко натріть його на тертці. Ось зараз ви зрозумієте, навіщо ми його морозили, м'яке масло натерти не вдалося б.
Крок 5
Опустіть руки в борошно і почніть розтирати його з маслом. Робіть це максимально швидко, щоб масло не встигло розтанути від тепла рук. Якщо це станеться, тісто під час випікання стане жорстким. Коли ж масло обволікається борошном і не тане, тісто буде розсипчастим. Розітріть борошно з маслом до стану дрібної крихти. Якщо крихта вийшла занадто сипучою і дрібною, додамо 1-2 столові ложки холодної води і знову трохи розітріть. Приберіть у холодильник.
Крок 6
Як зробити начинку? Перед цим можна увімкнути духовку для розігріву. Поставте температуру 180°С. Візьміть сир, викладіть у нього цукор, ванільний цукор і яйця. Яйця обов'язково вимийте з содою, оскільки на них можуть бути шкідливі бактерії. Ванільний цукор можна замінити ваніліном на кінчику ножа. Якщо взяти більшу кількість, то він додасть випічці гіркоти.
Крок 7
Добре розмішайте сир із добавками. У мене був м'який сир, мені достатньо було попрацювати вінчиком. Якщо сир сухий і крупинчастий, то пробийте начинку занурювальним блендером.
Крок 8
Дістаньте тісто з холодильника. Форму трохи змастіть рослинною олією. Насипте половину крихти на дно форми і рукою почніть ліпити основу. Злегка натисніть пальцями, зробіть дно та бортики. Тісто ліпиться легко.
Крок 11
Випікайте ватрушку приблизно 45-60 хвилин при t 180°C. Моя духовка пече довго, я тримала близько години, наприкінці ввімкнула режим конвекції, для рум'яної скоринки. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої духовки. Детальніше про духовки читайте в статті на цю тему. Посилання в кінці рецепта. Готову смачну королівську ватрушку остудіть і подавайте до столу. Приємного апетиту!