• 13 переглядів
Тонкі млинці на кислому молоці

Смачне доповнення до будь-якого підвечірка чи сніданку. Рецепти приготування різних млинців є в усіх кухнях світу. Вони настільки давно живуть на наших кухнях, що вже ніхто й не пам'ятає, де вони з'явилися. Рідкою основою для млинців може бути вода, молоко, кефір, ряжанка, кисле молоко або кисле молоко.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Молоко кисле 400 г
Яйце куряче 2 шт
Цукор 3 ст. л.
Сіль 1 г
Олія 30 г
Борошно пшеничне 200 г
Сода харчова 1 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити тонкі млинці на кислому молоці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Борошно просійте через сито кілька разів. Підказка: борошно може дуже сильно відрізнятися за вологістю, відсотком клейковини та іншими показниками, тому краще просіяти завжди трохи більше борошна, а додавати його в тісто частинами. Борошна може піти трохи більше або трохи менше, головне домогтися потрібної консистенції.
Крок 2
Для приготування млинцевого тіста візьміть високу чашу, щоб тісто не розбризкувалося під час змішування. Розбийте в чашу яйця і додайте до них трохи цукру та дрібку солі.
Крок 4
Всипте в тісто борошно (у два-три прийоми, щоб мати змогу відрегулювати його кількість) і дрібку соди та все добре перемішайте. Для отримання однорідної консистенції можна скористатися міксером.
Крок 6
Млинцеву сковороду нагрійте до гарячого стану. Перед першим млинцем змастіть сковорідку трохи рослинною олією. Налийте на гарячу пательню трохи тіста і розподіліть його по всій поверхні тонким шаром. Обсмажуйте млинці з двох боків, на середньому вогні, до золотистого кольору.