• 110 переглядів
Млинці з рисового борошна

Дуже просто, дуже смачно, дуже швидко, без глютену! Млинці з рисового борошна ви приготуєте за 20 хвилин. Це ідеальний сніданок, який оцінять прихильники безглютенової дієти. Можете робити їх на молоці, кефірі або воді - вийде смачно!
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
10
Борошно рисове 1 стак.
Яйце куряче 2 шт
Молоко 2 стак.
Олія 3 ст. л.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 2 г
Ванільний цукор за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити млинці з рисового борошна? Підготуйте інгредієнти за списком. Якщо немає спеціального рисового борошна, можете його приготувати самостійно з промитого і просушеного рису за допомогою кавомолки. Молоко можете брати будь-якої жирності. Яйця вимийте та обсушіть серветками.
Крок 2
У миску вбийте яйця, додайте цукор і сіль, збийте міксером або вінчиком до появи піни. Кількість цукру регулюйте на свій смак, але врахуйте, що чим більше цукру в тісті, тим більша ймовірність, що млинці пригоратимуть. У яєчну суміш влийте молоко та рослинну олію. Ще раз збийте масу міксером, щоб інгредієнти змішалися і з'єдналися.
Крок 3
Всипте в яєчно-молочну суміш рисове борошно частинами, додайте за бажанням маленьку щіпку ваніліну (обов'язково прочитайте інструкцію з дозування), добре вимішуючи тісто вінчиком або міксером. Тісто має вийти за консистенцією майже як на звичайні млинці з пшеничного борошна, лише трохи густіше. Якщо воно у вас стало таким, хоча борошно ще залишилося, не додавайте більше. Або додайте за потреби. У будь-якому разі орієнтуйтеся за консистенцією.
Крок 4
Дайте тісту відпочити 10-15 хвилин (борошно має набрякнути, інакше млинці рватимуться). Сковорідку вибирайте якісну, не обов'язково дорогу, але з ідеальним покриттям. Розігрійте на ній олію. Залежно від пательні олія потрібна лише для смаження першого млинця, бо олія була додана до тіста, і млинці не прилипатимуть до пательні, або, якщо того вимагає покриття, злегка змащуйте пательню перед кожним млинцем.
Крок 5
Набирайте тісто ложкою або черпаком, виливайте на пательню, дайте йому розійтися до країв пательні або розмажте по її дну спеціальною лопаткою. Обсмажуйте млинці на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Так зробіть з усіма млинцями, щоразу перемішуючи тісто ложкою (борошняна рисова суміш важча і швидко осідає на дно, тому потрібно робити два-три рухи знизу вгору, роблячи тісто знову однорідним).