• 280 переглядів
Заливний пиріг із яблуками в духовці

Повітряний, м'який, соковитий і дуже смачний! Заливний пиріг із яблуками в духовці виходить пишний і високий. Він робиться з продуктів, які знайдуться вдома в багатьох. Його можна подати не тільки до сімейного чаювання, але навіть гостям.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Кефір 220 мл
Борошно пшеничне 200 г
Цукор 140 г
Вершкове масло 50 г
Яйце куряче 2 шт
Сода харчова 1 ч. л.
Сіль 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти заливний пиріг із яблуками в духовці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло попередньо розтопіть і охолодіть до кімнатної температури. Яйця беріть великі добірні. Якщо яйця невеликі, візьміть 3 штуки. Попередньо помийте яйця з содою, оскільки на їхній поверхні можуть бути шкідливі бактерії. Борошно використовуйте вищого ґатунку.
Крок 2
Яйця з'єднайте з цукром у глибокій мисці (щоб не забруднити робочу поверхню) і збийте міксером до отримання пишної світлої маси. Можете збивати не міксером, а вінчиком, але часу це займе більше. Крім звичайного цукру можете додати ще 1 ч. л. ванільного цукру або дрібку ваніліну. Більша кількість ваніліну може надати готовій страві гіркоти.
Крок 3
Влийте у збиті яйця кефір кімнатної температури та розтоплене вершкове масло. Знову все збийте до однорідності.
Крок 4
Частинами всипте просіяне з содою і сіллю борошно. Залежно від жирності та вологості кефіру, розміру яєць, борошна може знадобитися менше або більше. Тому не варто всипати в тісто відразу все борошно.
Крок 6
Яблука вимийте під проточною водою, обсушіть, очистіть від шкірки та видаліть серцевину. Яблука беріть соковиті, кисло-солодкі.
Крок 7
М'якоть наріжте невеликими тонкими скибочками. За бажання можете скропити яблука лимонним соком, це збереже їхній колір і не дасть їм потемніти.
Крок 10
Форму для випічки (Ø 20-22 см) застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто зі шматочками яблук. Випікайте пиріг у розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин до появи рум'яної скоринки. Якщо верх підрум'янився, а тісто ще не готове, накрийте форму подвійним листом фольги. Готовність тіста перевіряйте шпажкою. Готовий пиріг залиште в духовці, що вистигає, з прочиненими дверцятами ще на 10 хвилин. Час приготування вказано приблизно.