• 231 переглядів
Пісочний пиріг із яблуками в духовці

Ніжний, розсипчастий, смачний, ідеально для чаювання! Пісочний пиріг із яблуками в духовці ви зможете спекти просто і швидко, він виходить у всіх із першого разу. Для цього знадобляться доступні всім продукти. У верхній шар можна додати будь-які горіхи за смаком.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Для тіста
Борошно пшеничне 300 г
Цукор 130 г
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Вершкове масло 160 г
Яйце куряче 1 шт
Для начинки
Яблука 3 шт
Цукор коричневий 2 ст. л.
Кориця мелена 1 ч. л.
Крохмаль кукурудзяний 4 ч. л.
Лимонний сік 4 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти пісочний пиріг із яблуками? Підготуйте всі необхідні інгредієнти та потрібний інвентар (роз'ємна форма, ємності, в яких готуватимуться начинка і тісто, ніж, овочечистка, обробна дошка). Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, оскільки в процесі приготування необхідно використовувати саме розм'якшене масло.
Крок 2
На початку приготуйте начинку для пирога. Сорт яблук вибирайте на свій смак. Якщо віддаєте перевагу більш кислим сортам яблук, то використовуйте Антонівку або Богатир - це, як правило, зелені яблука. Якщо любите солодше, то беріть яблука червоних сортів. Ретельно вимийте яблука. За допомогою овочечистки очистіть їх від шкірки, видаліть серцевину і кісточки, після чого яблука наріжте на маленькі шматочки. Їхній розмір має бути не більше 1 см х 1 см.
Крок 3
Тепер у ємність до яблук влийте сік одного лимона, всипте коричневий цукор, додайте крохмаль і корицю. Усі інгредієнти перемішайте і залиште на 30 хвилин за кімнатної температури. За цей час із яблук виділиться сік. Примітка. Кількість цукру в начинці можна збільшити або зменшити. Це залежить від двох чинників: від кислоти використовуваних яблук і особистих уподобань.
Крок 4
Тепер приготуйте тісто для майбутнього пирога. Для цього борошно з розпушувачем просійте через сито. Потім додайте інші інгредієнти: цукор, м'яке вершкове масло, яйце, трохи солі та цедру лимона (я терла на дрібній тертці). Усі інгредієнти перемішуйте руками, поєднуючи їх разом. Робіть це до моменту, коли тісто почне збиратися в крихти і маленькі шматочки.
Крок 5
Дно роз'ємної форми застеліть пергаментом (у мене форма 24 см). На дно всипте 2/3 тістової крихти, розрівняйте і злегка утрамбуйте.
Крок 7
Зверху рівномірно засипте пиріг залишками тіста. Духову шафу розігрійте до температури 180°С. Випікайте пиріг протягом 35-45 хвилин, доти, доки верх не стане золотистим. Точний час запікання визначайте за своєю духовкою.