• 13 переглядів
Українські пампушки з часником до борщу в духовці на дріжджах

Пишні, м'які, ароматні, повітряні - найкраща заміна хлібу! Українські пампушки з часником запікаються в духовці та традиційно подаються до борщу. Тісто для них замішується на дріжджах і воді з додаванням молока. Це один з найкращих видів несолодкої випічки!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години 40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пампушки з часником? Для початку підготуйте продукти, всі вони мають бути кімнатної температури. Вимийте гарненько яйця, помийте й обсушіть кріп, очистіть часник. Зверніть увагу, що борошна у вас може піти більше або менше, ніж у мене - тож орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
Крок 2
Відкладіть убік інгредієнти для приготування опари. Як бачите, я беру свіжі дріжджі, але ви можете замінити їх на сухі. У мене 21 грам свіжих, тому сухих буде потрібно 7 грамів.
Крок 3
Свіжі дріжджі розкришіть у миску, додайте цукор, розітріть, влийте теплу воду і молоко, вмішайте ложку борошна. Залиште підніматися на 30 хвилин у теплі. Щойно з'явиться пінна "шапочка", опара готова. Якщо пінної шапочки немає, дріжджі треба замінити, вони неактивні (перевіряйте завжди термін придатності і беріть тільки свіжі).
Крок 4
Поки опара підходить, підготуйте часникову заливку, щоб у неї був час настоятися. Для цього дрібно наріжте промитий і обсушений кріп, додайте сіль (1 ч.л. або за смаком), подрібнений через прес часник. Перемішайте масу, потім влийте в неї олію. І залиште настоюватися.
Крок 5
У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, розмішайте, у центрі зробіть заглиблення. У піалку розбийте яйця, розмішайте і частину яєчної маси, 2/3, перелийте в борошно, а 1/3 залиште для змащування готових пампушок. У борошно додайте опару, що піднялася, і замісіть тісто ложкою. Наприкінці замісу додайте 2 ложки рослинної олії і почніть вимішувати руками, поступово додаючи олію, що залишилася. Припиліть стіл борошном і вимішуйте тісто 7-10 хвилин.
Крок 6
Тісто стане гладким і не буде липнути до рук. Округлите його і перекладіть у чисту, злегка змащену олією миску. Накрийте харчовою плівкою і серветкою, залиште в теплі для підйому на годину.
Крок 7
Тісто добре піднімається, збільшується майже в 2,5 раза. Стіл і руки трохи змастіть рослинною олією. Тісту надайте форму батона і розділіть на 15-16 частин по 50-55 г кожна. Я зробила кілька штук по 60 г і мені вони здалися великими.
Крок 8
Сформуйте пампушки, округливши тісто. Викладайте їх на змащене олією деко або на пергамент, килимок для запікання. Накрийте плівкою і залиште на вистоювання на 30 хвилин. Пампушки сильно піднімуться, залишайте відстань між ними. У яйце, що залишилося, додайте чайну ложку молока і дбайливо, щоб не осадити пампушки, змастіть їх. Дайте змазці підсохнути 1-2 хвилини, тоді у випічки буде гарний блиск.
Крок 9
Випікайте українські пампушки на дріжджах у заздалегідь розігрітій духовці за 190 градусів близько 30 хвилин до рум'янцю. Точну температуру і час запікання визначайте за своєю духовкою. Гарячі пампушки змастіть часниковою заливкою за допомогою силіконового пензлика.
Пампушки можна подати до будь-якого супу, де доречний часник. Тісто замішується на молоці, тому пампушки виходять м'які та пишні, а завдяки воді вони краще піднімаються.