• 30 переглядів
Паска краффін великодня

Оригінальна, красива, рум'яна, дуже смачна! Паска краффін великодня має дуже ефектний вигляд. Зробити таку паску зовсім нескладно, незважаючи на уявну складність. Спробуйте і ви! Світлого Великодня!
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
10
Тісто
Молоко 220 мл
Борошно пшеничне 700 г
Яйце куряче 2 шт
Яєчні жовтки 4 шт
Цукор 80 г
Ванільний цукор 15 г
Вершкове масло 80 г
Дріжджі свіжі 40 г
Сіль 1 ч. л.
Для змащування тіста
Вершкове масло 100 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти Паску краффін великодню? Отже, підготуйте потрібні продукти. Ізюм я взяла вже готовий. Ви можете залити відразу їх коньяком, нехай настоюються. До заливки добре промийте родзинки та обдайте їх окропом, воду злийте.
Крок 2
Тепле молоко змішайте з дріжджами і ложкою цукру. Дайте піднятися шапочці. На це знадобиться близько 15 хвилин. Якщо шапочка не з'явилася, значить, дріжджі не активувалися і їх потрібно замінювати. Якщо у вас інстантні дріжджі, їх активувати не потрібно. Просто змішайте їх із борошном.
Крок 3
Просійте борошно в глибоку чашку. Врахуйте, що борошна може знадобитися більше або менше. Орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Зробіть заглиблення. Збийте яйця і жовтки з цукром за допомогою міксера. Масло розтопіть у мікрохвильовці.
Крок 5
Вилийте дріжджі в борошно, додайте туди збиті яйця, розтоплене масло і сіль. Одразу перемішайте.
Крок 6
Замісіть тісто. Вимішуйте тісто 10 хвилин. Борошна не додавайте. За час вимішування тісто ставатиме менш липким.
Крок 7
Покладіть тісто в чисту чашку і змастіть зверху рослинною олією. Накрийте плівкою, приберіть на годину на вистоювання.
Крок 9
Підготуйте формочки. Які можуть бути великодні форми? У мене різні. Вони бувають різного діаметра, висоти. Найпростіше брати паперові, одноразові. Але можна користуватися і металевими чи силіконовими.
Крок 10
Поділіть тісто на 3 частини. У мене форми різні, тому й шматочки різні. Сформуйте колобки, дайте їм полежати під плівкою. Недовго, хвилин 5-10.
Крок 11
Візьміть одну частину тіста. Розкачайте його в пласт. Можна на стіл налити ложку олії рослинної, тоді тісто не буде липнути і буде добре розкачуватися. Змастіть пласт олією. Викладіть поверх тіста родзинки та цукати.
Крок 18
Покладіть паску у форму. Так само виконайте з іншими шматочками тіста. Ніщо не заважає вам не проробляти всі ці маніпуляції, а замішувати родзинки в тісто, викладати кульки тіста у форми і давати їм настоятися в такому спрощеному вигляді.
Крок 20
Тісто піднялося. У формі має бути місце зверху, куди ростиме краффін. Духовку розігрійте до 200 С. Випікайте 10 хвилин при 200 С. Потім зменшіть температуру до 180 С. І накрийте зверху фольгою. Випікайте 35-40 хвилин. Маленькі пасочки будуть готові раніше. Перевіряємо готовність дерев'яною паличкою. Якщо вона суха, краффіни готові. Час випікання може змінюватися, орієнтуйтеся на особливості вашої духовки.