ГоловнаРецептиВипічка / Паска краффін великодня

Оригінальна, красива, рум'яна, дуже смачна! Паска краффін великодня має дуже ефектний вигляд. Зробити таку паску зовсім нескладно, незважаючи на уявну складність. Спробуйте і ви! Світлого Великодня!

Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
2 години

Інгредієнти

Порцій:
10
Начинка
Коньяк 50 мл
Для змащування тіста

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти Паску краффін великодню? Отже, підготуйте потрібні продукти. Ізюм я взяла вже готовий. Ви можете залити відразу їх коньяком, нехай настоюються. До заливки добре промийте родзинки та обдайте їх окропом, воду злийте.
Крок 2
Тепле молоко змішайте з дріжджами і ложкою цукру. Дайте піднятися шапочці. На це знадобиться близько 15 хвилин. Якщо шапочка не з'явилася, значить, дріжджі не активувалися і їх потрібно замінювати. Якщо у вас інстантні дріжджі, їх активувати не потрібно. Просто змішайте їх із борошном.
Крок 3
Просійте борошно в глибоку чашку. Врахуйте, що борошна може знадобитися більше або менше. Орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Зробіть заглиблення. Збийте яйця і жовтки з цукром за допомогою міксера. Масло розтопіть у мікрохвильовці.
Крок 4
Дріжджі в нас активувалися, піднялася й почала опускатися шапочка. Отже, вони готові.
Крок 5
Вилийте дріжджі в борошно, додайте туди збиті яйця, розтоплене масло і сіль. Одразу перемішайте.
Крок 6
Замісіть тісто. Вимішуйте тісто 10 хвилин. Борошна не додавайте. За час вимішування тісто ставатиме менш липким.
Крок 7
Покладіть тісто в чисту чашку і змастіть зверху рослинною олією. Накрийте плівкою, приберіть на годину на вистоювання.
Крок 8
Через годину тісто у нас піднялося.
Крок 9
Підготуйте формочки. Які можуть бути великодні форми? У мене різні. Вони бувають різного діаметра, висоти. Найпростіше брати паперові, одноразові. Але можна користуватися і металевими чи силіконовими.
Крок 10
Поділіть тісто на 3 частини. У мене форми різні, тому й шматочки різні. Сформуйте колобки, дайте їм полежати під плівкою. Недовго, хвилин 5-10.
Крок 11
Візьміть одну частину тіста. Розкачайте його в пласт. Можна на стіл налити ложку олії рослинної, тоді тісто не буде липнути і буде добре розкачуватися. Змастіть пласт олією. Викладіть поверх тіста родзинки та цукати.
Крок 12
Згорніть пласт у рулет.
Крок 13
Те саме зробіть з іншими шматочками тіста. Рулети мають полежати під плівкою 20 хвилин.
Крок 14
Потім надріжте рулет не до кінця так, як показано на фото.
Крок 15
Загорніть один кінець рулету із зовнішнього боку.
Крок 16
Другий кінець рулету підніміть злегка і згорніть уже зверху на нашу основу.
Крок 17
І кінчик загорніть усередину. Ось так.
Крок 18
Покладіть паску у форму. Так само виконайте з іншими шматочками тіста. Ніщо не заважає вам не проробляти всі ці маніпуляції, а замішувати родзинки в тісто, викладати кульки тіста у форми і давати їм настоятися в такому спрощеному вигляді.
Крок 19
Приберіть на 1 годину в тепле місце. Накрийте рушником.
Крок 20
Тісто піднялося. У формі має бути місце зверху, куди ростиме краффін. Духовку розігрійте до 200 С. Випікайте 10 хвилин при 200 С. Потім зменшіть температуру до 180 С. І накрийте зверху фольгою. Випікайте 35-40 хвилин. Маленькі пасочки будуть готові раніше. Перевіряємо готовність дерев'яною паличкою. Якщо вона суха, краффіни готові. Час випікання може змінюватися, орієнтуйтеся на особливості вашої духовки.
Крок 21
Ось і все. Наші великодні краффіни готові. Дайте їм охолонути у формах. Посипте зверху цукровою пудрою або зробіть глазур за своїм рецептом. Світлого Великодня Вам!
Автор рецепта:
Паска краффін великодня
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...