• 591 переглядів
Вафлі в вафельниці

Дуже смачні, хрусткі, з дешевих продуктів! Вафлі в радянській вафельниці - це рецепт перевірений роками. Для приготування потрібні звичайні, доступні всім інгредієнти і стара добра вафельниця радянських часів, яка у багатьох стоїть на дальній полиці.
Рецепт на:
14 порцій
Час приготування
45 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
14
Яйце куряче 5 шт
Цукор 1 стак.
Вершкове масло 200 г
Сіль 0.25 ч. л.
Ванільний цукор 0.2 ч. л.
Борошно пшеничне 1 стак.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити вафлі в радянській вафельниці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло беріть натуральне без додавання рослинних жирів. Ванілін візьміть на кінчику ножа, оскільки більша його кількість може надати готовій страві гіркоти. Також його можна замінити на ванільний цукор.
Крок 2
Як зробити тісто для вафель у радянській електровафельниці? Візьміть вершкове масло, розтопіть на повільному вогні, не допускаючи кипіння. Трохи остудіть.
Крок 3
Яйця вбийте в глибоку миску і збийте вінчиком або міксером до однорідності та легкої пишності. Яйця перед використанням помийте в теплій воді з содою, оскільки на їхній поверхні можуть перебувати шкідливі бактерії.
Крок 4
До збитих яєць додайте цукор. Вафлі виходять досить солодкими, тому за бажання можна зменшити кількість цукру.
Крок 7
Борошно із сіллю та ваніліном просійте через сито або за допомогою спеціального кружка. Це наситить борошно киснем і зробить готову страву повітряною. Пам'ятайте, що борошна може знадобитися трохи менше або більше, це залежить від якості самого борошна, розміру яєць, кількості використовуваного цукру. Орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Про властивості борошна читайте в статті наприкінці цього рецепта.
Крок 9
Ретельно перемішайте. Тісто має вийти однорідне, середньої за густотою консистенції. Воно не має бути дуже густим, щоб вафлі вийшли тонкими та хрусткими. Після приготування тісто не варто витримувати, а можна відразу братися за випікання. Можливо, борошна знадобиться менше або більше, орієнтуйтеся на необхідну консистенцію.
Крок 10
Вафельницю увімкніть для розігріву. Коли вона добре нагріється, змастіть панелі невеликою кількістю рослинної олії та вилийте на середину приблизно 2 столові ложки тіста. Точна кількість залежить від розмірів вашої вафельниці.
Крок 11
Закрийте кришку вафельниці, добре притисніть. У цей час буде виходити пара, тому потрібно бути акуратними, щоб не обпектися.
Крок 12
Випікайте вафлю до золотистого кольору. Випікання йде швидко, у мене близько 15 секунд. Однак точний час залежить від особливостей роботи вашого приладу. Головне, не проґавити час і не пересмажити.
Крок 13
Готову вафлю зніміть лопаткою, покладіть на стіл і одразу скрутіть. Тут зволікати не можна, бо вафля миттєво остигає і потім її вже неможливо буде скрутити.
Нагадала мені про ці вафлі подруга, у якої ми пили з ними чай. Дитині так сподобалося хрустіти, що вона попросила наступного дня теж спекти такі вафлі. Пекли вдвох, доньці дісталася найпочесніша робота - складати готові вафлі на тарілочку.
Вафлі можна наповнити кремом, наприклад, із вареного згущеного молока і вершкового масла. Це, звісно, для особливих ласунів). Тоді вафлі можна скручувати також конусом. Від крему вафлі стануть м'якими.