• 21 переглядів
Сирні віденські вафлі у вафельниці

Красиві, ароматні, апетитні, солодкі. Для всієї родини. Сирні віденські вафлі у вафельниці зробити дуже легко і просто. Аромат на кухні під час випікання стоїть просто приголомшливий! Подавати віденські вафлі можна просто з чаєм або з варенням, зі сметаною, з фруктами - хто з чим забажає!
Рецепт на:
14 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
14
Вершкове масло 180 г
Сир 200 г
Яйце куряче 2 шт
Борошно пшеничне 250 г
Крохмаль 2 ст. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити сирні віденські вафлі у вафельниці? Підготуйте необхідні продукти. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було м'яке. Сир беріть у міру сухий, жирність підбирайте на свій смак. Якщо у вас грубозернистий сир, краще попередньо протріть його через дрібне сито або пробийте блендером. Заздалегідь просійте борошно з крохмалем і розпушувачем.
Крок 2
Бажано замішувати тісто за допомогою міксера, так однорідної консистенції буде набагато простіше домогтися. У глибокій мисці з'єднайте розм'якшене вершкове масло, цукор і ванільний цукор. За допомогою міксера на великих обертах добре все змішайте.
Крок 6
Просіяні борошно, крохмаль і розпушувач додайте частинами в тісто, щоразу вимішуючи його лопаткою або збиваючи міксером.
Крок 7
Тісто має вийти густе й однорідне. Борошна, залежно від його властивостей, може знадобитися трохи менше або більше.
Крок 8
Вафельницю добре розігрійте. За бажанням можна змастити пластини вафельниці рослинною олією. Я цього не роблю, бо в цьому тісті багато олії. На розігріті форми викладіть по 1 столовій ложці тіста. Випікайте віденські вафлі з сиром 5-7 хвилин, але обов'язково орієнтуйтеся за своєю вафельницею, оскільки у всіх вони різної потужності.