• 36 переглядів
Вафлі на сковороді без вафельниці

Рум'яні, хрусткі, смачні. Ласуни точно оцінять! Вафлі в сковорідці - це чудова альтернатива, якщо у вас немає спеціальної форми або домашньої техніки. Єдина їхня відмінність полягає у відсутності звичного малюнка. Але повірте, від цього вони не стають гіршими!
Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
12
Яйце куряче 3 шт
Цукор 150 г
Вершкове масло 100 г
Молоко 100 мл
Борошно пшеничне 200 г
Ванільний цукор 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити вафлі на сковороді без вафельниці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця я використовувала категорії С1, попередньо вимийте їх із застосуванням мийного засобу для харчових продуктів, щоб змити з них усі забруднення. Борошно у мене вищого ґатунку.
Крок 2
У чашу для збивання вбийте курячі яйця, всипте цукор і на високих швидкостях збийте інгредієнти міксером. Яєчна маса має стати світлою, а крупинки цукру практично не повинні відчуватися.
Крок 3
Вершкове масло перекладіть у невеликий кухлик і розтопіть масло на повільному вогні, кипіти масло не повинно. Коли масло повністю розтопиться, зніміть кухлик з вогню і дайте вершковому маслу трохи охолонути. Воно має бути теплим, але не гарячим. За бажання розтопити масло можна і в мікрохвильовці.
Крок 4
Трохи остигле масло і молоко влийте в яєчну масу, приправте сіллю і всипте ванільний цукор. Протягом 1 хвилини збивайте всі інгредієнти міксером. Як замінювати ванільний цукор читайте за посиланням наприкінці рецепта.
Крок 5
В окрему ємність через сито просійте пшеничне борошно. За рахунок просіювання воно наповниться киснем, що зробить тісто ніжнішим і м'якшим, а також це дасть змогу прибрати непотрібні домішки, які можуть опинитися в пшеничному борошні. Багато корисної інформації про властивості борошна ви дізнаєтеся прочитавши статтю наприкінці цього рецепта.
Крок 6
Введіть частинами в тісто просіяне борошно, продовжуючи збивати міксером на середніх обертах до повного з'єднання інгредієнтів. Можливо борошна знадобитися трохи менше або більше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Воно має стати досить густим і мати при цьому гладку структуру.
Крок 7
Сковорідку необхідно використовувати з антипригарним покриттям, це дасть змогу вафлям приготуватися і не підгоріти, оскільки самі вафлі смажаться без додавання олії. Про тонкощі вибору сковороди читайте наприкінці рецепта. На суху розігріту сковороду викладіть у центр 1-1,5 столові ложки тіста для вафель. За допомогою силіконової лопатки, столової ложки або ополоника швидкими круговими рухами розподіліть тісто по сковороді. Має вийти тонкий млинець.
Крок 8
Обсмажте млинець на середньому вогні з одного боку протягом 2-3 хвилин, потім переверніть і смажте ще протягом 1-2 хвилин. Тут за часом слід орієнтуватися на свою плиту. Пересушувати вафлю не можна, інакше під час скручування вона вся потріскається.
Крок 9
Готову вафлю зніміть зі сковороди та перекладіть на дерев'яну дошку. Швидкими рухами, поки вафля ще гаряча, скрутіть її в ріжок або трубочку. Якщо ви згорнули ріжок, то його для кращої фіксації поставте в склянку, якщо ж ви згорнули трубочку, то покладіть її швом донизу. Якщо вафлю не згорнути одразу, то буквально за півхвилини ви це вже зробити не зможете, вафля затвердіє і під час спроби згортання буде ламатися.
Готові хрусткі вафлі можна наповнити вареним згущеним молоком або улюбленим кремом.
Діаметр моєї сковорідки 24 см. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 трубочок. Я використовувала сковорідку з перфорованим дном, тобто внутрішня частина сковорідки вкрита мікромережинками. За рахунок цих мікрокомірок у моїх трубочок є дрібний малюнок. Якщо використовувати сковорідку з плоским дном, то такі трубочки будуть гладкими.