ГоловнаРецептиВипічка / Домашнє пісочне печиво на маргарині

Просто, швидко і дуже смачно, зі звичайних продуктів! Домашнє пісочне печиво на маргарині зможе приготувати будь-який, навіть кулінар-початківець. Для цього потрібні доступні інгредієнти та трохи вашого часу. Урізноманітнити готову випічку можна використовуючи добавки, наприклад, варення, джем або сухофрукти.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
6

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти домашнє пісочне печиво на маргарині? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Усі продукти, що зберігаються в холодильнику, мають бути кімнатної температури, тому їх потрібно заздалегідь вийняти з нього. Якщо часу на природний підігрів немає, то маргарин можна трохи розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У миску викладіть розм'якшений маргарин, всипте цукор і вбийте куряче яйце. Про пісочне тісто читайте в статті під кроками.
Крок 2
Міксером, блендером або ручним вінчиком змішайте інгредієнти до отримання однорідної за консистенцією маси. Для надання приємного аромату випічці та усунення специфічного присмаку маргарину додайте дрібку ваніліну і ще раз перемішайте. Всипте в миску з сумішшю просіяне через сито борошно, з'єднане з розпушувачем. Замість розпушувача можна використовувати харчову соду, гашену столовим оцтом, взятих у рівних частинах - по половинці чайної ложки.
Крок 3
Перемішайте масу. Пісочне тісто для печива на маргарині має вийти гладким і еластичним. Спочатку мішайте тісто ложкою, потім продовжуйте вимішувати руками. Борошна може знадобитися менше або більше. Про властивості борошна читайте в статті наприкінці рецепта. Однак довго місити пісочне тісто не можна, інакше воно стане твердим і щільним, головне завдання, зібрати тісто в кулю. Кулю з тіста загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на півгодини.
Крок 4
Через зазначений час дістаньте тісто з холодильника. На присипаній борошном поверхні розкачайте його в пласт заввишки не більше одного сантиметра. Спеціальними фігурними формами або склянкою видавіть у тісті заготовки майбутніх печива.
Крок 5
Деко змастіть вершковим маслом або застеліть папером для випічки. Викладіть заготовки печива на деко і поставте в розігріту до 180 °С духовку випікатися приблизно на 12-17 хвилин. Час вказано приблизно орієнтуйтеся на особливості роботи своєї духовки. Про духовки читайте в статті наприкінці цього рецепта. Печиво попередньо можна присипати цукром або кунжутним насінням.
Крок 6
Вийміть печиво з духовки, зніміть з дека, дайте трохи охолонути і подавайте до столу, з чаєм, кавою, какао або молоком. Приємного чаювання!
Автор рецепта:
Домашнє пісочне печиво на маргарині
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...