ГоловнаРецептиВипічка / Піца з ковбасою та сиром у духовці класична

Легко і просто, незрівнянно смачно, пальчики оближеш! Піца з ковбасою та сиром у духовці готується дуже швидко. Усього за 15 хвилин буде готове тісто і начинка, а потім залишиться почекати час запікання. Піца може бути різною - міняйте інгредієнти залежно від того, що є у вас у холодильнику.

Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
1 годину 10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
5
Для тіста
Вода 60 мл
Сіль 0.25 ч. л.
Для соусу
Вода 50 мл
Сіль за смаком
Цукор 1 ч. л.
Часник 1 зуб.
Базилік (сухий) 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити піцу з ковбасою та сиром? Спочатку приготуйте томатний соус, щоб він трохи настоявся, став більш ароматним і смачним. А також він встигне охолонути.
Крок 2
Часник очистіть, помийте, наріжте тонкими пластинками.
Крок 3
На сковороді розігрійте оливкову олію. На помірному вогні обсмажте пластинки часнику з двох боків протягом 1 хвилини. Це додасть олії пікантного аромату. Часник приберіть зі сковороди. Якщо хочете, щоб часник був присутній у соусі, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці.
Крок 4
На сковороду викладіть томатну пасту, перемішайте. На повільному вогні прогрійте томатну пасту 1 хвилину, помішуючи.
Крок 5
Влийте на сковороду воду, добре перемішайте. Доведіть соус до кипіння.
Крок 6
Додайте сіль, цукор, базилік, перемішайте.
Крок 7
На повільному вогні томіть соус 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою, щоб соус настоявся. Він стане більш ароматним і трохи загусне.
Крок 8
Приготуйте тісто для піци. Оливкову олію можна замінити будь-якою рослинною.
Крок 9
У відповідну за розміром миску просійте борошно, щоб воно збагатилося киснем. Це збільшить розпушувальні здібності дріжджів. Якщо ви використовуєте сухі активні дріжджі, перед застосуванням їх необхідно "розбудити", розвести в невеликій кількості теплої води і дати постояти хвилин п'ять. Інстантні дріжджі, як у мене, просто змішайте з борошном
Крок 10
До просіяного борошна додайте дріжджі та сіль, перемішайте. Зверніть увагу, що борошна у вас може піти більше або менше, ніж у мене. Орієнтуйтеся на структуру тіста. Якщо потрібно, підсипте зайве борошно і, навпаки, долийте трохи води.
Крок 11
Зробіть у борошні воронку, влийте воду кімнатної температури.
Крок 12
Перемішайте спочатку ложкою.
Крок 13
У борошняну масу додайте оливкову олію, перемішайте і замісіть тісто руками.
Крок 14
Тісто має вийти однорідним, м'яким, але пружним, що не липне до рук. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" на 30 хвилин. За цей час клейковина розвинеться, і тісто стане більш податливим і слухняним.
Крок 15
Тим часом приготуйте інгредієнти для начинки. Ковбасу можна використовувати будь-яку. Твердий сир візьміть той, який добре плавиться. Так само можна використовувати моцарелу або плавлений сир. Решту компонентів для начинки вибирайте за бажанням. Якщо не хочеться готувати домашній томатний соус, можна взяти звичайний кетчуп.
Крок 16
Ковбасу наріжте тонкими кружечками.
Крок 17
Болгарський перець помийте, обсушіть. Очистіть перець від насіння та зеленої частини. Наріжте овоч довільно. Я нарізала кільцями.
Крок 18
Сир подрібніть на великій тертці.
Крок 19
Тісто трохи відстоялося, стало більш податливим і м'яким.
Крок 20
Розкачайте тісто в круглий пласт, сформуйте невеликі бортики. Можна це зробити одразу на пергаменті, щоб було зручно перенести тісто на аркуш для випічки. Якщо є спеціальна форма для піци, можна використовувати її.
Крок 21
Змастіть основу піци тонким шаром оливкової олії.
Крок 22
Нанесіть рівномірно остиглий томатний соус.
Крок 23
Посипте трохи тертим сиром.
Крок 24
Викладіть кружечки ковбаси.
Крок 25
Потім кільця болгарського перцю.
Крок 26
Розподіліть оливки. Так само можна взяти маслини.
Крок 27
Зверху посипте піцу сиром, що залишився.
Крок 28
Випікайте піцу в заздалегідь розігрітій до 190С духовці близько 25 хвилин. Краєчки піци мають трохи зарум'янитися і сир розплавитися. Час випікання може відрізнятися від зазначеного, оскільки залежить від особливостей роботи вашої духовки.
Крок 29
Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Піца з ковбасою та сиром у духовці класична
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...