• 43 переглядів
Піца з ковбасою та сиром у духовці класична

Легко і просто, незрівнянно смачно, пальчики оближеш! Піца з ковбасою та сиром у духовці готується дуже швидко. Усього за 15 хвилин буде готове тісто і начинка, а потім залишиться почекати час запікання. Піца може бути різною - міняйте інгредієнти залежно від того, що є у вас у холодильнику.
Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
1 годину 10 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
5
Для тіста
Вода 60 мл
Сіль 0.25 ч. л.
Дріжджі сухі 0.3 ч. л.
Олія оливкова 1 ст. л.
Борошно пшеничне 100 г
Для соусу
Томатна паста 70 г
Вода 50 мл
Сіль за смаком
Цукор 1 ч. л.
Часник 1 зуб.
Олія оливкова 1 ст. л.
Для начинки
Соус томатний 3 ст. л.
Твердий сир 120 г
Оливки 35 г
Болгарський перець 80 г
Олія оливкова 0.5 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити піцу з ковбасою та сиром? Спочатку приготуйте томатний соус, щоб він трохи настоявся, став більш ароматним і смачним. А також він встигне охолонути.
Крок 3
На сковороді розігрійте оливкову олію. На помірному вогні обсмажте пластинки часнику з двох боків протягом 1 хвилини. Це додасть олії пікантного аромату. Часник приберіть зі сковороди. Якщо хочете, щоб часник був присутній у соусі, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці.
Крок 4
На сковороду викладіть томатну пасту, перемішайте. На повільному вогні прогрійте томатну пасту 1 хвилину, помішуючи.
Крок 7
На повільному вогні томіть соус 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою, щоб соус настоявся. Він стане більш ароматним і трохи загусне.
Крок 9
У відповідну за розміром миску просійте борошно, щоб воно збагатилося киснем. Це збільшить розпушувальні здібності дріжджів. Якщо ви використовуєте сухі активні дріжджі, перед застосуванням їх необхідно "розбудити", розвести в невеликій кількості теплої води і дати постояти хвилин п'ять. Інстантні дріжджі, як у мене, просто змішайте з борошном
Крок 10
До просіяного борошна додайте дріжджі та сіль, перемішайте. Зверніть увагу, що борошна у вас може піти більше або менше, ніж у мене. Орієнтуйтеся на структуру тіста. Якщо потрібно, підсипте зайве борошно і, навпаки, долийте трохи води.
Крок 14
Тісто має вийти однорідним, м'яким, але пружним, що не липне до рук. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" на 30 хвилин. За цей час клейковина розвинеться, і тісто стане більш податливим і слухняним.
Крок 15
Тим часом приготуйте інгредієнти для начинки. Ковбасу можна використовувати будь-яку. Твердий сир візьміть той, який добре плавиться. Так само можна використовувати моцарелу або плавлений сир. Решту компонентів для начинки вибирайте за бажанням. Якщо не хочеться готувати домашній томатний соус, можна взяти звичайний кетчуп.
Крок 17
Болгарський перець помийте, обсушіть. Очистіть перець від насіння та зеленої частини. Наріжте овоч довільно. Я нарізала кільцями.
Крок 20
Розкачайте тісто в круглий пласт, сформуйте невеликі бортики. Можна це зробити одразу на пергаменті, щоб було зручно перенести тісто на аркуш для випічки. Якщо є спеціальна форма для піци, можна використовувати її.
Крок 28
Випікайте піцу в заздалегідь розігрітій до 190С духовці близько 25 хвилин. Краєчки піци мають трохи зарум'янитися і сир розплавитися. Час випікання може відрізнятися від зазначеного, оскільки залежить від особливостей роботи вашої духовки.