• 8 переглядів
Запіканка з гарбуза з манкою

Корисна, яскрава, зі звичайних продуктів, на сніданок! Запіканка з гарбуза з манкою - рецепт смачної страви для дітей і дорослих. Готувати її дуже просто, інгредієнти доступні й недорогі. Гарбуз можна використовувати свіжий або заморожений. Така запіканка чудово підійде як десерт.
Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
50 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
5
Гарбуз 300 г
Манна крупа 0.5 стак.
Кефір 0.5 стак.
Цукор 0.5 стак.
Яйце куряче 1 шт
Розпушувач тіста 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити запіканку з гарбуза з манкою? Підготуйте продукти. Гарбуз підійде як свіжий, так і заморожений. Заморожений попередньо розморозьте, можна не до кінця - його все одно треба буде варити. Свіжий помийте, розріжте, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
Крок 2
Насамперед залийте манну крупу кефіром і залиште для набухання хвилин на 15. Кефір підійде будь-якої жирності.
Крок 3
Гарбуз, нарізаний кубиками, залийте невеликою кількістю води і проваріть до м'якості на невеликому вогні. У процесі всипте в гарбуз цукор. Його кількість можете регулювати на свій смак. Якщо гарбуз десертних солодких сортів, цукор можна не додавати зовсім.
Крок 4
З готового гарбуза злийте воду, а гарбузові шматочки розімніть або пробийте блендером - але це чудово виходить і звичайною ложкою, дивіться за станом свого гарбуза. Він може поводитися по-різному залежно від сорту.
Крок 5
У гарбузове пюре вбийте куряче яйце. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на удавано чистій шкаралупі можуть перебувати шкідливі бактерії. Найкраще використовувати мийні засоби для харчових продуктів і щітку.
Крок 6
Додайте до гарбуза набряклу манку. Всипте розпушувач і перемішайте - тісто одразу піде бульбашками.
Крок 7
Форму для випічки змастіть олією і присипте сухою манкою або панірувальними сухарями. Завдяки цьому запіканка не прилипне до форми, а на її поверхні утвориться апетитна скоринка.
Крок 8
Вилийте тісто у форму і поставте в духову шафу, нагріту до 180 градусів. Хвилин через 15 температуру знизьте до 160 градусів і готуйте запіканку ще приблизно півгодини. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтеся на свою духовку і готовність запіканки. Коли вона зарум'яниться і не буде прилипати до дерев'яної шпажки під час протикання - запіканка з гарбуза з манкою готова.