ГоловнаРецептиВипічка / Швидкий солодкий пиріг

Дуже смачна випічка до чаю з найпростіших продуктів. Швидкий солодкий пиріг до чаю - що може бути смачнішим на десерт? Готується він просто і легко, впорається будь-який кулінар-початківець. Такий пиріг сподобається і дорослим, і дітям.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
8
Цукор 100 г
Варення (будь-яке густе варення без кісточок) 120 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти швидкий солодкий простий пиріг у духовці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйце беріть велике. Варення вибирайте будь-яке густе на ваш смак. Також підійде повидло. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Воно має бути кімнатної температури. Борошно заздалегідь просійте. Завдяки цьому готовий пиріг вийде пишнішим і повітрянішим.
Крок 2
У миску вбийте яйце, всипте цукор і додайте розм'якшене вершкове масло. Добре все перемішайте. Для м'якості тіста можна додати кілька столових ложок сметани.
Крок 3
Поступово введіть у суміш просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть тісто. Пісочне тісто має вийти м'яким і еластичним. Залежно від якості борошна його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Про борошно та його властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання в кінці рецепта.
Крок 4
Помістіть готове тісто в поліетиленовий пакет або харчову плівку і приберіть хвилин на 20 у холодильник. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 5
Коли тісто охолоне і відлежиться, то вийміть його з холодильника і розділіть на дві нерівні частини: 2/3 и 1/3. Більшу частину розкачайте в пласт. Перенесіть тісто у форму для випічки. Можна просто викласти тісто у форму і розподілити його руками по дну форми, товщина шару близько 0,5-0,7 см. Про те, як вибрати форму для запікання, читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепта.
Крок 6
Викладіть на тісто начинку, у мене густе варення з суниці. Для аромату я додала кілька столових ложок мандаринового джему.
Крок 7
Частину пісочного тіста, що залишилася, розкачайте в тонкий пласт і поріжте стрічками. Отримані стрічки тіста викладіть на поверхню начинки у вигляді решітки.
Крок 8
Випікайте наш пісочний швидкий солодкий пиріг за 180 градусів 25-30 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання в кінці рецепта.
Крок 9
Готовий пиріг злегка остудіть у формі. Потім обережно вийміть його, покладіть на дошку або блюдо, наріжте порціями і подавайте до чаю, кави, молока. Готовий пиріг за бажання можна присипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Швидкий солодкий пиріг
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...