• 19 переглядів
М'яке печиво на сметані

Таке повітряне та апетитне, що дуже складно зупинитися! М'яке печиво на сметані - найсмачніша бюджетна випічка на будь-який смак та гаманець. Сподобається дітям та дорослим. Можна подавати на сніданок з кавою або какао або перед сном із чаєм.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Борошно пшеничне 240 г
Сметана 150 г
Цукор 75 г
Вершкове масло 50 г
Яйце куряче 1 шт
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Прикраса
Цукрова пудра 5 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти смачне м'яке печиво на сметані? Підготуйте потрібні інгредієнти за списком. Борошно беріть найвищого гатунку. Яйце потрібно велике добірне. Вершкове масло попередньо розтопіть та охолодіть. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Чим замінити ванільний цукор читайте у статті. Посилання наприкінці рецепту під кроками.
Крок 2
У мисці змішайте сметану та розпушувач. Залишіть на 2-3 хвилини. Сметана підійде будь-якої жирності. Маю 15%. Розпушувач в даному випадку можете замінити на соду, тобто кисле середовище. Докладніше про те, як працювати з розпушувачем, дивіться наприкінці рецепту під кроками.
Крок 6
Повинне вийти густе, нетекуче тісто. Якщо ж тісто рідке, то додайте ще трохи борошна. Про борошно та її властивості читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепту.
Крок 8
На застелений пергаментом лист виложити заготовки довжиною 5-6 см на відстані один від одного. Випікайте печиво в розігрітій до 190 ° С духовці 12-15 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки та особистих уподобань. Слідкуйте, щоб печиво не підгоріло знизу. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання наприкінці рецепту.