• 23 переглядів
Американське печиво кукіс з шоколадом

Ароматне, розсипчасте, тане у роті, для всієї родини! Американське печиво кукіс - знаменитий рецепт найсмачнішого пісочного печива зі шматочками шоколаду та приємним ароматом ванілі. Готується воно досить швидко, з простих та доступних інгредієнтів, а результат перевершує всі очікування.
Інгредієнти
Порцій:
10
Борошно пшеничне 300 г
Яйце куряче 2 шт
Вершкове масло 100 г
Цукор 50 г
Цукор коричневий 150 г
Шоколад чорний 100 г
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити американське печиво кукіс із шоколадом? Підготуйте інгредієнти. Всі продукти вийміть із холодильника заздалегідь, вершкове масло та курячі яйця повинні бути кімнатної температури. Шоколад за бажанням можна взяти молочний, печиво тоді вийде солодше, в цьому випадку зменшіть кількість цукру. Якщо коричневого цукру немає, можна використовувати лише звичайний білий.
Крок 2
У миску покладіть розм'якшене вершкове масло. Якщо ви не встигли вийняти масло заздалегідь з холодильника, можете трохи розм'якшити його на водяній бані, але не повністю розтоплювати. Додайте до олії цукор білий і коричневий, сіль та щіпку ваніліну. Збийте все міксером в однорідну пишну масу, вона повинна трохи збільшитися в обсязі.
Крок 5
Потім всипте частинами борошно та розпушувач. Вимісіть тісто ложкою. Воно має вийти за консистенцією густим, але не тугим, м'яким та липким.
Крок 6
Шоколад порубайте ножем або подрібніть блендером, шматочки мають бути великими. Додайте шоколад в тісто і перемішайте його.
Крок 7
Духовку розігрійте до 180 градусів. А миску із тестом на цей час поставте в холодильник для охолодження.
Крок 8
Деко або решітку застелите пергаментним папером. Краще випікати печиво на ґратах, щоб його знизу продувало. Тісто викладіть на папір столовою ложкою приблизно одну повну ложку на одне печиво. Залишіть між печивом місце, тому що під час випікання воно значно збільшиться у розмірі. Випікайте близько 15 хвилин (орієнтуйтеся на роботу духовки). Печиво повинне злегка зарум'янитися.