ГоловнаРецептиВипічка / Американське печиво кукіс з шоколадом

Ароматне, розсипчасте, тане у роті, для всієї родини! Американське печиво кукіс - знаменитий рецепт найсмачнішого пісочного печива зі шматочками шоколаду та приємним ароматом ванілі. Готується воно досить швидко, з простих та доступних інгредієнтів, а результат перевершує всі очікування.

Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
10

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити американське печиво кукіс із шоколадом? Підготуйте інгредієнти. Всі продукти вийміть із холодильника заздалегідь, вершкове масло та курячі яйця повинні бути кімнатної температури. Шоколад за бажанням можна взяти молочний, печиво тоді вийде солодше, в цьому випадку зменшіть кількість цукру. Якщо коричневого цукру немає, можна використовувати лише звичайний білий.
Крок 2
У миску покладіть розм'якшене вершкове масло. Якщо ви не встигли вийняти масло заздалегідь з холодильника, можете трохи розм'якшити його на водяній бані, але не повністю розтоплювати. Додайте до олії цукор білий і коричневий, сіль та щіпку ваніліну. Збийте все міксером в однорідну пишну масу, вона повинна трохи збільшитися в обсязі.
Крок 3
У миску вбийте одне куряче яйце і додайте одну столову ложку борошна, збийте знову міксером.
Крок 4
Потім додайте друге яйце, збийте міксером.
Крок 5
Потім всипте частинами борошно та розпушувач. Вимісіть тісто ложкою. Воно має вийти за консистенцією густим, але не тугим, м'яким та липким.
Крок 6
Шоколад порубайте ножем або подрібніть блендером, шматочки мають бути великими. Додайте шоколад в тісто і перемішайте його.
Крок 7
Духовку розігрійте до 180 градусів. А миску із тестом на цей час поставте в холодильник для охолодження.
Крок 8
Деко або решітку застелите пергаментним папером. Краще випікати печиво на ґратах, щоб його знизу продувало. Тісто викладіть на папір столовою ложкою приблизно одну повну ложку на одне печиво. Залишіть між печивом місце, тому що під час випікання воно значно збільшиться у розмірі. Випікайте близько 15 хвилин (орієнтуйтеся на роботу духовки). Печиво повинне злегка зарум'янитися.
Крок 9
Акуратно зніміть печиво з ґрат і викладіть на тарілку, кожне печиво окремо, так як у теплому вигляді воно м'яке. Коли печиво охолоне, воно затвердіє, його можна буде перекласти. Подавайте печиво до чаю, кави чи молока. Приємного чаювання!
Автор рецепта:
Американське печиво кукіс з шоколадом
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...