• 165 переглядів
Кіш із куркою та грибами

Апетитний, красивий, простий, із доступних продуктів. Кіш із куркою та грибами обов'язково стане частим гостем на вашому столі. Готується він не швидко, але в підсумку виходить дуже смачно і ситно. Подавати кіш можна на обід або вечерю. За смаком він нагадує жульєн.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти кіш із куркою та грибами? Підготуйте необхідні інгредієнти. Борошно просійте. Вершкове масло має бути охолодженим. Заздалегідь увімкніть духовку на 200 градусів. Наріжте масло невеликими кубиками та перекладіть у миску з борошном. Порубайте суміш ножем або перетріть руками в дрібну крихту. Можна натерти холодне масло на крупній тертці, весь час вмочуючи його в борошно. Додайте яйце і замісіть тісто. Довго не місіть, інакше тісто вийде жорстким.
Крок 2
Тісто виходить гладким, еластичним, м'яким. Викладіть його в жароміцну форму (діаметр 24 см) і розподіліть руками по формі, формуючи бортики. Проколіть виделкою всю поверхню тіста, щоб під час випікання воно не здулося. Випікайте корж у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 10 хвилин до золотистості. Дістаньте форму й остудіть.
Крок 3
Підготуйте необхідні інгредієнти для начинки. Помийте та обсушіть паперовими рушниками куряче філе. Наріжте його на дрібні шматочки. Помийте печериці. Розкладіть їх на рушник, який вбере зайву вологу. Гриби великого розміру очистіть (дрібні достатньо помити). Наріжте їх на маленькі кубики. За бажання, можна додати в начинку дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Крок 4
Розігрійте в пательні рафіновану рослинну олію з високою температурою димлення. Обсмажте при постійному помішуванні курочку до золотистого кольору. Відправте до курки гриби, влийте 2-3 столові ложки перевареної води та посоліть. Тушкуйте на слабкому вогні до готовності, поки не випарується рідина. Вимкніть вогонь і дайте начинці охолонути.
Крок 5
Підготуйте необхідні інгредієнти для заливки. В окрему ємність викладіть сметану. Сметану можна замінити вершками будь-якої жирності. Додайте дрібку солі та яйця. Злегка збийте до однорідності суміш вінчиком. Твердий сир (типу "Російський") натріть на крупній тертці.
Крок 6
У підсушену в духовці основу з пісочного тіста викладіть начинку з грибів і курки. Розрівняйте поверхню. За бажанням можна також викласти зрізом донизу половинки помідор чері.
Крок 7
Зверху пиріг рівномірно залийте сметанною заливкою. Посипте натертим сиром. Відправте форму з пирогом назад у духову шафу, розігріту до 200 градусів. Випікайте приблизно 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки! Час і температура випікання може бути змінена. Коли сир розплавиться, а тісто підрум'яниться, можна діставати форму з випічкою.
Я викладаю тісто відразу у форму. Оскільки масло у мене добре охолоджене і довгий заміс я виключаю, масло в тісті не встигає розтанути і за таких умов тісто виходить завжди вдалим. Можна залишити тісто після замісу в холодильнику, закривши плівкою, від 15 хвилин до години для того, щоб воно додатково охололо або щоб масло в тісті не розтануло, якщо ви одразу ж не можете приступити до випікання.