• 282 переглядів
Пончики смажені в олії солодкі

Повітряні як пух, рум'яні, дуже ніжні! Солодкі пончики, смажені в олії, виходять ідеальної круглої форми. Вони дуже пишні, ароматні та м'які. Зробити такі пончики максимально просто. Вони обов'язково зберуть за чаюванням усю сім'ю та потішать своїм відмінним смаком!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
4
Молоко 150 мл
Борошно пшеничне 250 г
Яєчні жовтки 1 шт
Вершкове масло 25 г
Дріжджі сухі 4 г
Цукор 50 г
Сіль 2 г
Олія 350 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як посмажити солодкі пончики в олії? Підготуйте необхідні інгредієнти. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані. Яйце розділіть на жовток і білок. Білок можна прибрати в холодильник, він не знадобиться. У глибоку миску просійте борошно, всипте швидкодіючі дріжджі та перемішайте. Усе про дріжджі читайте в статті, наприкінці рецепта. Борошно обов'язково просійте. Це наситить його киснем, і готові пампушки вийдуть ніжнішими та пишнішими.
Крок 2
У сотейнику підігрійте молоко до теплого стану, змішане з сіллю і цукром. Молоко має бути теплим, але не палючим. Влийте тепле молоко в борошно, додайте розтоплене остигле вершкове масло і яєчний жовток. Можна додати і ціле яйце, але з одним жовтком (без білка) тісто вийде ніжнішим. Борошна може знадобитися менше або більше, залежно від його властивостей. Детальніше читайте в статті під кроками.
Крок 3
Замісіть тісто. Я для цього використовувала міксер із насадками у вигляді спіралей, вимішуючи тісто на першій швидкості до того моменту, поки воно не зібралося в одну грудку.
Крок 4
Перекладіть тісто на робочу поверхню, яку за необхідності можна злегка присипати борошном, і місіть руками близько 7 хвилин. Тісто виходить м'яким, податливим і не липне до рук. За необхідності можна додати борошна.
Крок 5
Сформуйте з тіста кулю, перекладіть її в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
Крок 7
Розділіть тісто на 8 рівних шматочків, сформуйте з них кульки, накрийте харчовою плівкою і залиште для вистоювання приблизно на 10 хвилин.
Крок 8
Далі виріжте з пергаменту 8 квадратиків. Кожен змастіть рослинною олією. У кожній кульці руками зробіть отвір у самому центрі. Покладіть заготовки на пергамент і залиште ще на 20 хвилин. Їх також потрібно накрити харчовою плівкою, щоб вони не завітрювалися. Такий спосіб допомагає зберегти форму пончикам і не дає їм деформуватися під час поміщення в олію.
Крок 9
Можна приступати до обсмажування пончиків. Для цього в сковороду з високими бортами (або інший відповідний посуд) налийте рослинну рафіновану олію і сильно нагрійте її на середньому вогні, але не до кипіння. Візьміть пончик разом із пергаментом, донесіть до самого бортика сковорідки, акуратно зніміть його і покладіть в олію. Вогонь зробіть помірний. Смажте пончики з одного боку до отримання коричневого кольору протягом приблизно 1 хв.