ГоловнаРецептиВипічка / ПХ брауні з бананом і какао в духовці

Неймовірно смачні шоколадні ласощі без цукру! ПХ брауні з бананом і какао в духовці - це пористий м'який і повітряний пиріг, який складається всього з п'яти інгредієнтів! Тісто замішується буквально за п'ять хвилин, а все інше робить духовка.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
4
Шоколад чорний (гіркий) 50 г
Банани (великі) 2 шт

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити пх брауні з бананом і какао в духовці? Дуже швидко і просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Банани беріть м'які, не перестиглі, але й не жорсткі, зеленуваті. Шкірочка у бананів має бути насиченого жовтого кольору без чорних крапок. Яйця потрібні великі добірні. Заздалегідь увімкніть духовку на 170 градусів.
Крок 2
Стиглі банани очистіть від шкірки та поламайте на невеликі шматочки.
Крок 3
У чаші блендера з'єднайте банан, яйця, какао та розпушувач. Чи можна замінювати розпушувач на соду? У цьому рецепті це не доцільно, адже немає кислого середовища, яке змогло б створити реакцію з содою. Тому розпушувача цілком достатньо. Детальніше про розпушувач читайте в статті, посилання є наприкінці цього рецепта. Солодощів від бананів цілком достатньо, але за бажанням можете додати трохи цукрозамінника, який підходить для термічної обробки.
Крок 4
Подрібніть усі інгредієнти до повної гладкості. У тісті не повинно бути шматочків бананів. Яйця мають добре збитися. Тісто має вийти плинне, не надто рідке. Якщо тісто вийшло дуже рідким, то додайте ще трохи какао.
Крок 5
Вилийте отримане тісто в застелену пергаментом форму для випікання (Ø 14-16 см). Поставте брауні в розігріту до 170°С духовку на 40-45 хвилин. Готовність тіста перевіряйте дерев'яною шпажкою - вона має виходити злегка вологою, але чистою, без шматочків тіста, що налипли.
Крок 6
На ще гарячий пиріг розкладіть попередньо поламаний на шматочки темний або гіркий шоколад. Залиште на 2-3 хвилини, щоб шоколад розм'якшився. Шоколад, що розтанув, розподіліть лопаткою по поверхні пирога. За бажанням можете заздалегідь розтопити шоколад у сотейнику і полити ним ще гарячий корж.
Крок 7
Дайте брауні з бананом повністю охолонути і вийміть із форми. Перекладіть на тарілку і подайте до столу. У мене пиріг вийшов дрібнопористий, повітряний і дуже м'який. У когось десерт виходить великопористим. Залежить від духовки і ступеня збивання яєць у блендері. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
ПХ брауні з бананом і какао в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...