• 59 переглядів
Піца Маргарита в домашніх умовах класична

Гармонійне поєднання тіста, сиру, томатів і базиліка! Випікається класична Піца Маргарита в домашніх умовах у добре розігрітій духовці дуже швидко. Її тонка основа виходить хрусткою, а моцарела залишається ніжною. Помідори встигають запектися, але зберігають форму.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
2
Для тіста
Борошно пшеничне 1.5 стак.
Дріжджі сухі 1 ч. л.
Цукор 1 ч. л.
Вода 0.5 стак.
Сіль 0.5 ч. л.
Олія оливкова 4 ст. л.
Для начинки
Сіль за смаком
Базилік 6 шт
Сир моцарелла 200 г
Помідори черрі 8 шт
Томатна паста 3 ст. л.
Олія оливкова 2 ст. л.
Часник 1 зуб.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити піцу Маргарита в домашніх умовах? Борошно використовуйте вищого ґатунку. Його необхідно просівати, щоб прибрати дрібне сміття, наситити тісто киснем і воно добре піднялося. Оливкова олія використовується в класичному рецепті тіста для піци. Але її можна замінити на будь-яку іншу рафіновану олію.
Крок 2
Почніть приготування піци з тіста. Нагрійте воду до температури 37-40 градусів. Розчиніть у ній цукор і додайте дріжджі. Якщо немає кулінарного термометра, температуру визначте таким способом: капніть на внутрішній бік зап'ястя краплю води. Якщо відчуття нейтральне - значить температура правильна. Залиште в теплому місці на 5-15 хвилин для активації дріжджів.
Крок 4
Властивості борошна одного сорту, але різних виробників можуть відрізнятися. Тому щоб отримати потрібну консистенцію, борошно додавайте невеликими порціями. Коли стане важко вимішувати ложкою, почніть це робити руками. Ретельно вимісіть тісто.
Крок 5
Тісто має вийти м'яким, ніжним і злегка липнути до рук. Змастіть миску та руки рослинною олією. Сформуйте з тіста кулю, миску накрийте харчовою плівкою або рушником, щоб воно не сохло і добре піднімалося. Залиште в теплому місці, поки будете готувати начинку.
Крок 6
Займіться приготуванням начинки. Свіжий базилік можна замінити сушеним. Помідори вибирайте невеликого розміру, щільні та м'ясисті, щоб вони не розтікалися і зберігали форму в процесі запікання.
Крок 7
Часник очистіть і помийте, розріжте уздовж зубчика на 2 частини. У розігрітій сковороді розігрійте олію. Підсмажте на середньому вогні часник протягом 2 хвилин, перемішуючи.
Крок 8
Додайте до часнику томатну пасту. Якщо паста занадто густа, додайте трохи води, щоб можна було отримати однорідну масу. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, посоліть за смаком. Протушкуйте все ще 2 хвилини.
Крок 9
З базиліка видаліть мляві листочки та тверді стебла, промийте, просушіть і подрібніть ножем. Додайте в сковорідку та перемішайте. Соус готовий.
Крок 10
Перекладіть його в невелику ємність і остудіть. Часник приберіть, він вам більше не знадобиться.
Крок 13
Коли охолоне соус, переходьте до формування піци. Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів, щоб вона встигла прогрітися.
Крок 14
Розімніть тісто руками в круглий пласт завтовшки 3-5 мм. Краї залиште товстішими, щоб утворився бортик.
Крок 18
Випікайте 10-15 хвилин на середній полиці попередньо розігрітої до 220 градусів духовки за режиму "верх-низ". Точний час і температуру визначайте за своєю духовкою. У готовій піці краї тіста злегка зарум'яняться. В ідеальної піци Маргарити шматочки Моцарели мають лише злегка підплавитися. Я трохи перетримала її в духовці й у мене все розтеклося. Наступного разу зроблю температуру побільше.