ГоловнаРецептиВипічка / Оладки з гарбуза швидко та просто

Рум'яні, апетитні, соковиті, яскраво-помаранчеві! Зробити оладки з гарбуза дуже просто і швидко. Це займе зовсім небагато часу, найбільш трудомістке - очищення овочів. Оладки обов'язково сподобаються дітям, адже вони виходять солодкими і без додавання цукру.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
40 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Для смаження
Олія 1 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як приготувати оладки з гарбуза швидко та просто? Підготуйте продукти. Вага гарбуза вказана до його очищення. Борошна може піти трохи більше або трохи менше, це залежить від соковитості гарбуза. Можна смажити такі оладки на сухій сковороді, тоді не знадобиться олія.
Крок 2
Гарбуз помийте й очистіть від шкірки та насіння. Будьте обережні, гарбуз дуже твердий овоч, не поріжтеся! Зручніше буде розрізати його на невеликі шматочки і чистити їх окремо.
Крок 3
Натріть гарбуз на тертці. Якого розміру вибрати отвори? Вирішувати вам. Можна використовувати найбільше, на ньому натерти гарбуз буде простіше і швидше за все. Але тоді оладки доведеться довше смажити, інакше гарбуз у них залишиться жорстким. Можна натерти на найдрібнішій тертці - вийде практично пюре. Оладки з нього будуть найніжніші, але доведеться потрудитися. Я завжди тру на середній. І швидко, і смачно.
Крок 4
Додайте до гарбуза яйце та сіль. Просійте борошно. Оскільки ми не додаємо ні соди, ні розпушувача, саме просіювання дасть невеличку пишність оладкам.
Крок 5
Добре перемішайте всі інгредієнти до стану однорідного тіста. У мене був гарбуз середньої соковитості, тісто вийшло досить густим. Але й оладки з нього добре тримали форму, їх було легко перевертати. Якщо ваше тісто рідке, додайте ще трохи борошна. Але не переборщіть, щоб не забити смак гарбуза.
Крок 6
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте олію. Її теж добре прогрійте, щоб оладки не прилипли. Якщо ви смажите їх без олії, то краще вибрати сковороду з антипригарним покриттям. Викладайте тісто ложкою на сковороду, формуючи круглі оладки.
Крок 7
Обсмажуйте оладки з обох боків до золотистої скоринки на невеликому вогні, по парі хвилин з кожного боку. Якщо ви натирали гарбуз на великій тертці, то потримайте їх трохи під кришкою, щоб гарбуз встиг приготуватися. Готові оладки зніміть зі сковорідки й одразу подавайте на стіл. Дуже добре до них підходить сметана. Інших добавок можна й не брати - гарбуз сам по собі дуже яскравий на смак.

Завжди готую оладки саме за таким рецептом, вони завжди виходять вдалими.

Автор рецепта:
Оладки з гарбуза швидко та просто
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...