• 270 переглядів
Хачапурі з лавашу з сиром у духовці

Ситний та фантастично смачний! Усі проситимуть добавку! Хачапурі з лаваша з сиром у духовці – це доступна випічка із найпростіших продуктів. Поєднання сирів можна брати різні, щоразу отримуючи новий смак пирога. Використання лаваша помітно спрощує та прискорює процес готування.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити хачапурі з лавашу з сиром у духовці? Для початку підготуйте усі необхідні інгредієнти за списком. Кефір підійде будь-якої жирності, але чим жирніший кефір, тим смачніше вийде хачапурі. Поєднання сирів можете підбирати на свій смак. У мене бринза та сулугуні. Замість вірменського лаваша також можете використовувати пшеничний рол. Про те, як правильно вибирати лаваш, читайте наприкінці рецепту.
Крок 3
Сулугуні натріть на великій тертці. Сулугуні можна замінити на моцарелу або інший сир, який добре плавиться.
Крок 4
Бринзу розкришіть руками на невеликі шматочки або натріть на великій тертці. Бринзу можете замінити на фету або на інший розсольний або м'який сир.
Крок 5
Від лаваша відріжте квадрат розміром трохи більше форми для запікання. З решти лаваша виріжте 2 кола діаметром трохи менше форми для запікання.
Крок 8
Великий квадрат лаваша викладіть у змащену олією форму для випічки (Ø 18-20 см). Про те, як обрати форму для запікання, читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепту.
Крок 9
На лаваш викладіть трохи тертого сиру обох сортів. На сир покладіть круглий лист лаваша. Посипте зверху частиною тертої бринзи та сулугуні. Поверх сиру розподіліть замочені в суміші кефіру шматочки лаваша. Повторіть шари із сиру та розмоченого лаваша ще пару разів. Небагато сулугуні залиште для оформлення верху.
Крок 10
Краї лаваша змастіть сумішшю кефіру, щоб вони стали більш еластичними, загніть всередину і злегка притисніть до начинки. Зверху покладіть другий круглий лист лаваша і змастіть залишками кефірної суміші.
Крок 11
Посипте сулугуні, що залишилося. Випікайте хачапурі 25-30 хвилин при 180 ° С до появи рум'яної скоринки. Точний час та температура залежить від вашої духовки. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання наприкінці рецепту.