• 86 переглядів
Чебуреки на сковороді з м'ясом

Смачні, хрусткі зовні та соковиті всередині. Чебуреки на сковороді з м'ясом дуже популярні багатьом. Зробити їх у домашніх умовах нескладно, але щоб чебуреки вийшли смачними, як у чебуречній, потрібно дотриматись деяких правил.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати чебуреки на сковороді з м'ясом в домашніх умовах? Підготуйте потрібні інгредієнти для тесту. Найвдалішим для чебуреків вважається заварне тісто, приготовлене на окропі. У глибоку миску насипте просіяне пшеничне борошно. Борошно потрібно просіяти обов'язково, щоб видалити домішки різного роду і наситити киснем продукт. Додайте сіль.
Крок 2
Закип'ятіть воду і влийте у миску з борошном. Перемішайте інгредієнти, щоб маса зібралася в грудочки. Залишаємо тісто постояти на столі, щоб воно трохи охололо.
Крок 3
Влийте олію і вбийте куряче яйце. Все перемішайте, щоб вийшло гладке еластичне тісто. Зручніше це робити на припиленому борошном столі.
Крок 4
Покладіть тісто назад у миску, накрийте зверху харчовою плівкою і залиште на півгодини при кімнатній температурі відпочити.
Крок 5
Підготуйте потрібні інгредієнти для начинки. Важливо, щоб начинка в домашніх чебуреках була соковитою, для цього краще використовувати суміш свинини та яловичини. Фарш можна використовувати готовий або накрутити самостійно зі свіжого м'яса. Цибулю прокрутіть разом з м'ясом, щоб фарш вийшов одноріднішим за консистенцією. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком і перемішайте. Начинка готове.
Крок 6
«Тісто, що відпочило», розділіть на кілька шматочків в залежності від бажаної кількості пиріжків і розміру сковорідок. У мене вийшло 6 штук.
Крок 7
Кожен шматочок тіста розкотіть у тонкий круглий шар. На одну половину коржика викладіть трохи м'ясної начинки. Накрийте фарш другою стороною тесту та сформуйте чебуреки. Прищипуйте краї вилкою, щоб пиріжки вийшли красивіше, а начинка не витекла при жарінні на сковороду; м'ясний сік повинен залишитися всередині пиріжка.
Крок 8
На сковороду налийте олію. Його має бути достатньо, щоб чебуреки на третину знаходилися в маслі. Сильно розігрійте олію. Обсмажуйте пиріжки на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Цього достатньо, щоби м'ясо всередині просмажилося. Готові чебуреки покладіть тарілку, застелену паперовими серветками, щоб увібрала зайву олію, і подавайте до столу. Смачного!