• 47 переглядів
Біляші на сковороді з м'ясом смажені

Рум'яні, хрусткі, соковиті для всієї родини! Біляші на сковороді з м'ясом смажені неодмінно сподобаються всім. Робити їх зовсім не складно, впорається і господиня-початківець. Від покупних вони відрізняються м'яким тестом та великою кількістю начинки.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
3 години
Інгредієнти
Порцій:
8
Для тіста
Вода 440 мл
Борошно пшеничне 700 г
Цукор 2 ч. л.
Дріжджі сухі 8 г
Олія 3 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати біляші на сковороді з м'ясом? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Як зробити тісто для біляшів? Для цього в невеликій чашці з'єднайте сухі дріжджі та цукор. Додайте до них трохи теплої води та пару ложок борошна. Усю масу добре перемішайте, накрийте кришкою і плівкою і поставте в тепле місце на 30 хв. За цей час з'явиться пінна шапочка. Якщо ж не з'явиться, треба взяти інші дріжджі, так як з цими не вийде повітряного тіста.
Крок 2
Потім з'єднайте решту води, олію, сіль і готову дріжджову закваску, перемішайте. Насипте борошно, просіяне через сито або за допомогою спеціального кухля.
Крок 3
Замісіть однорідне тісто дріжджове. Накрийте чашу рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб добре підійшло. Борошна може знадобитися менше або більше, тому що у різних виробників вона має різні властивості.
Крок 4
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Пам'ятайте його руками, щоб він почав пускати сік. Завдяки цьому готові біляші будуть із соковитими. Фарш можна використовувати із суміші свинини та яловичини. Вибирайте на власний смак. Цибулю з'єднайте з підготовленим фаршем. Додайте за смаком сіль та трохи спеції. Замісити фарш. Вимішайте у фарш трохи води для соковитості
Крок 6
Вийміть тісто та чаші. Зайве борошно додавати не треба. Найкраще змастити стіл і руки олією. Розділіть тісто на невеликі шматочки. Руками сформуйте невеликі коржики.
Крок 7
У центр кожного коржика викладіть трохи м'ясної начинки і защипніть краї до центру. Сформуйте невеликий майже пиріжок. У центрі має залишитися невеликий отвір.
Крок 8
У глибоку сковороду налийте достатню кількість олії та розігрійте її до гарячого стану. У гарячу олію викладайте домашні біляші з фаршем дірочкою вниз і смажте на середньому вогні кілька хвилин.
Крок 9
Потім переверніть і обсмажуйте і з іншого боку протягом 2-3 хвилин. Біляші мають стати насиченого золотистого кольору.