ГоловнаРецептиВипічка / Самса з куркою з листкового тіста

Дуже смачна, ситна, ароматна, із соковитою начинкою. Самса з куркою з листкового тіста виходить неймовірно апетитною. У ній поєднується тоненьке ніжне тісто і велика кількість смачної та ситної начинки. При бажанні можна використовувати покупне листкове тісто.

Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
1 годину 20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
12
Для тіста
Вода (близько 90-100 мл крижаної води) 90 мл
Сіль 0.5 ч. л.
Яйце куряче (для змащування перед випічкою) 1 шт
Кунжут (для обсипання, за бажанням) 2 ст. л.
Для начинки
Сіль за смаком
Часник (за бажанням) 2 зуб.
Петрушка (кілька гілочок, за бажанням) за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти самсу з куркою з листкового тіста в домашніх умовах? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Вершкове масло перед замісом тіста бажано відправити хвилин на 30 у морозилку. Вода має бути дуже холодною, тому в склянку з водою краще додати кубик льоду. Насіння кунжуту можна використовувати за бажанням.
Крок 2
У миску просійте борошно із сіллю.
Крок 3
У центрі зробіть невелике заглиблення і натріть у нього на крупній тертці дуже холодне вершкове масло.
Крок 4
Дуже швидкими рухами злегка змішайте масло з борошном. Робіть це дуже швидко і навіть трохи неохайно, не намагайтеся домогтися однорідної крихти. Масло має залишитися великими шматками, оскільки саме ці шматочки масла дадуть легку шарувату текстуру.
Крок 5
Потроху влийте крижану воду. Не вливайте одразу всю воду, можливо, що у вас більш "слабке" борошно і воно візьме менше води, Краще додавайте його порціями.
Крок 6
Замішайте неоднорідне тісто. Під час замісу тісто не доводьте до однорідності й мішайте його лише до того моменту, як його можна буде зліпити в кулю! Це важливо! Масло не має розплавитися від тепла ваших рук!
Крок 7
Тісто перекладіть у пакет і відправте в холодильник на 1 годину.
Крок 8
Підготуйте необхідні інгредієнти для начинки.
Крок 9
З курячих стегенець зніміть шкіру та виріжте кісточку. Саме м'ясо наріжте невеликими шматочками.
Крок 10
Цибулю наріжте дрібним кубиком, щоб цибуля не щипала очі під час нарізання, обмийте її та ніж холодною водою.
Крок 11
Петрушку промийте та обсушіть. Часник очистіть від лушпиння. Все дрібно наріжте
Крок 12
Викладіть усі підготовлені інгредієнти для начинки в глибоку миску, приправте сіллю та перцем і перемішайте. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 13
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника і розділіть на 10-12 рівних частин.
Крок 14
Візьміть для роботи кілька шматочків тіста, а решту відправте назад у холодильник. Кожну частину тіста розкачайте в коло товщиною близько 3 мм.
Крок 15
На центр заготовки викладіть начинку. Защипіть краї, формуючи трикутник.
Крок 16
Викладіть самсу швом донизу на застелене пергаментом деко.
Крок 17
Змастіть самсу збовтаним яйцем.
Крок 18
За бажанням присипте самсу зверху насінням кунжуту.
Крок 19
Випікайте самсу за 180 С приблизно 40 хвилин до рум'яного кольору. Точний час залежить від потужності вашої духовки.
Крок 20
Самса з куркою з листкового тіста готова. Смачного!
Автор рецепта:
Самса з куркою з листкового тіста
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...