• 118 переглядів
Самса з куркою з листкового тіста

Дуже смачна, ситна, ароматна, із соковитою начинкою. Самса з куркою з листкового тіста виходить неймовірно апетитною. У ній поєднується тоненьке ніжне тісто і велика кількість смачної та ситної начинки. При бажанні можна використовувати покупне листкове тісто.
Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
1 годину 20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
12
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти самсу з куркою з листкового тіста в домашніх умовах? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Вершкове масло перед замісом тіста бажано відправити хвилин на 30 у морозилку. Вода має бути дуже холодною, тому в склянку з водою краще додати кубик льоду. Насіння кунжуту можна використовувати за бажанням.
Крок 3
У центрі зробіть невелике заглиблення і натріть у нього на крупній тертці дуже холодне вершкове масло.
Крок 4
Дуже швидкими рухами злегка змішайте масло з борошном. Робіть це дуже швидко і навіть трохи неохайно, не намагайтеся домогтися однорідної крихти. Масло має залишитися великими шматками, оскільки саме ці шматочки масла дадуть легку шарувату текстуру.
Крок 5
Потроху влийте крижану воду. Не вливайте одразу всю воду, можливо, що у вас більш "слабке" борошно і воно візьме менше води, Краще додавайте його порціями.
Крок 6
Замішайте неоднорідне тісто. Під час замісу тісто не доводьте до однорідності й мішайте його лише до того моменту, як його можна буде зліпити в кулю! Це важливо! Масло не має розплавитися від тепла ваших рук!
Крок 9
З курячих стегенець зніміть шкіру та виріжте кісточку. Саме м'ясо наріжте невеликими шматочками.
Крок 10
Цибулю наріжте дрібним кубиком, щоб цибуля не щипала очі під час нарізання, обмийте її та ніж холодною водою.
Крок 12
Викладіть усі підготовлені інгредієнти для начинки в глибоку миску, приправте сіллю та перцем і перемішайте. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 14
Візьміть для роботи кілька шматочків тіста, а решту відправте назад у холодильник. Кожну частину тіста розкачайте в коло товщиною близько 3 мм.
Крок 19
Випікайте самсу за 180 С приблизно 40 хвилин до рум'яного кольору. Точний час залежить від потужності вашої духовки.