ГоловнаРецептиВипічка / Пиріжки здобні дріжджові в духовці

Неймовірно смачні, пишні, м'які, ніжні, повітряні! Пиріжки здобні дріжджові в духовці ви можете зробити з будь-якою начинкою, солодкою чи несолодкою. У мене це яблука, родзинки та цукор. Вони запікаються в духовці, тому не бруднять рук жиром. Їх зручно брати з собою в дорогу, на роботу, на пікнік.

Рецепт на:
16 порцій
Час приготування
2 години 30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
16
Для начинки
Цукор 2 ст. л.
Кориця 0.5 ч. л.
Для верху пиріжків
Для змащування форми
Олія 1 ч. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти здобні дріжджові пиріжки? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування тіста. Усі продукти мають бути кімнатної температури. Борошно візьміть вищого ґатунку. З ним дріжджова випічка буде особливо пишною та об'ємною.
Крок 2
Для активації дріжджів у маленькій мисочці з'єднайте 1 ч.л. цукру, дріжджі та 50 мл молока. Молоко має бути теплим (35-38 градусів, не вище) Все перемішайте, залиште на 15-20 хвилин до появи пінної "шапочки". Якщо такої шапочки у вас не з'явилося, замініть дріжджі.
Крок 3
У відповідну за розміром широку миску просійте борошно через дрібне сито. Це збагатить борошно киснем, і тісто буде більш підйомним і пишним.
Крок 4
Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, трохи остудіть.
Крок 5
Для приготування тіста візьміть широкий і стійкий посуд, щоб було зручно замішувати тісто. Ємність повинна мати необхідний об'єм і висоту, щоб тісту було достатньо місця для підйому. Збийте яйця з сіллю до однорідності.
Крок 6
Всипте цукор, ще раз збийте.
Крок 7
Додайте дріжджі, що підійшли, і молоко, що залишилося, перемішайте.
Крок 8
Розтопіть вершкове масло будь-яким зручним для вас способом. Злегка його остудіть і додайте розтоплене масло в тісто. Перемішайте.
Крок 9
Всипте просіяне борошно. Можна це зробити ще раз через сито. Усе борошно відразу не додавайте. Залежно від властивостей борошна його може знадобитися трохи більше або менше, дивіться за консистенцією. Про властивості борошна читайте в окремій статті під кроками. Тісто перемішайте спочатку ложкою.
Крок 10
Потім борошно підсипайте невеликими порціями, щоразу перемішуючи тісто і спостерігаючи за його консистенцією.
Крок 11
Тісто виходить дуже м'яке, податливе. Воно може зовсім трохи липнути до рук. Не намагайтеся це усунути за допомогою додавання борошна, щоб не отримати круте тісто. Таке тісто буде довго підніматися, а випічка вийде важкою. Прикрийте тісто рушником і залиште для підйому в теплому місці на 1,5-2 години.
Крок 12
Підготуйте продукти для начинки. Начинку для пиріжків можна зробити будь-яку. Я зупинилася на начинці з яблук і родзинок. Кількість цукру візьміть за смаком залежно від солодкості яблук. Родзинки очистіть від сміття, промийте та обсушіть.
Крок 13
Яблука помийте, обсушіть, очистіть від шкірки та насіння. Наріжте яблука дрібними кубиками.
Крок 14
Додайте промиті й обсушені родзинки, цукор, корицю. Усе добре перемішайте.
Крок 15
Коли тісто збільшиться в об'ємі у 2-2,5 раза, можете приступати до формування пиріжків.
Крок 16
Тісто акуратно обімніть, викладіть на стіл, присипаний борошном. Розділіть тісто на рівні частини залежно від бажаного розміру пиріжків.
Крок 17
Кожну частину тіста розкачайте в круглий корж.
Крок 18
На середину викладіть начинку.
Крок 19
Сформуйте пиріжок бажаної форми, добре защипайте краї.
Крок 20
Зліпіть таким чином усі пиріжки. Викладіть їх на лист, застелений промасленим пергаментом, швом донизу. Накрийте пиріжки рушником і дайте їм відстоятися 15 хвилин.
Крок 21
У невеликій мисочці збийте виделкою сире яйце до однорідності.
Крок 22
Змастіть пиріжки зверху збитим яйцем.
Крок 23
Випікайте пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 20-25 хвилин до золотистого кольору. Точний час і температуру запікання визначайте за своєю духовкою. Про духовки читайте в статті наприкінці цього рецепта. Коли пиріжки будуть готові, вийміть їх із духовки разом із листом.
Крок 24
Готовим пиріжкам дайте охолонути та подавайте до столу. Приємного апетиту!

З здобного дріжджового тіста можна спекти не лише пиріжки, а й великі відкриті чи закриті пироги, рулети з різноманітними начинками: горіховою, маковою, з варенням, джемом тощо.

Автор рецепта:
Пиріжки здобні дріжджові в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...