• 828 переглядів
Смажені пиріжки з капустою на сковороді

Пишні, смачні, апетитні для всієї родини! Пиріжки з капустою смажені на сковороді додадуть у ваш будинок тепла та затишку. Ними добре перекушувати, брати їх із собою в дорогу, пригощати ними гостей та домашніх. У начинку йде тушкована капуста, але ви можете замінити її на будь-що, солодке і ні.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Для тіста
Борошно пшеничне 2.5 стак.
Молоко 1 стак.
Олія 1 ст. л.
Дріжджі сухі 1 ч. л.
Цукор 0.5 ч. л.
Сіль 0.5 ч. л.
Для начинки
Капуста білокачанна 300 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
Морква 1 шт
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Олія 1 ст. л.
Томатна паста 1 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати пиріжки з капустою? Підготуйте інгредієнти за списком. Процес приготування дріжджового тіста довгий, але це того варте. У миску налийте склянку теплого молока, розчиніть половину чайної ложки цукру і чайну ложку сухих дріжджів. Дайте спокій буквально на 5 хвилин. Влийте в миску з дріжджовою сумішшю олію і додайте сіль, перемішайте ще раз.
Крок 2
Просійте через сито пшеничне борошно. Зробіть це краще двічі, щоб наситити її киснем - вироби з такого тіста виходять м'якшими та повітрянішими. Всипте в миску з рідиною просіяне пшеничне борошно. Спочатку ложкою вимішайте масу, потім поступово підсипаючи муку, продовжуйте заміс руками. Дріжджове тісто потрібно якнайдовше місити руками, щоб клейковина з борошна вийшла. Орієнтуйтеся не на об'єм борошна, а на консистенцію тесту.
Крок 3
Тісто має вийти гладким і еластичним, скачати його в кулю. Викладіть його назад в миску, миску накрийте бавовняним рушником і залиште в тепле місце на годину-півтори для підйому. Тісто має збільшитися у півтора-два рази.
Крок 4
Тим часом зробіть начинку для пиріжків. Цибулю очистіть і дрібно наріжте ножем. Моркву вимийте, очистіть та натріть на середній тертці. Білокочанну капусту дрібно наріжте. На сковороду налийте олію, обсмажте на ній цибулю та моркву протягом 5 хвилин. До овочів відправте капусту, додайте сіль, чорний мелений перець до смаку, томатну пасту, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні близько 15 хвилин.
Крок 5
Готове тісто обомніть і переходьте до формування пиріжків. Тісто розділіть на кілька шматочків залежно від бажаного розміру пиріжків. Скачайте кожен у кульки. Кожну кулю розкотіть у коржик, у центр коржі викладіть столовою ложкою начинку.
Крок 6
Акуратно скріпіть краї пиріжків, покладіть їх на змащену олією дошку швом вниз і залиште на кілька хвилин для підйому. В цей час прогрійте сковороду.