ГоловнаРецептиВипічкаПечиво домашнє / Печиво класичне з какао

Найсмачніше, розсипчасте, ароматне, із звичайних продуктів! Класичне печиво з какао – рецепт для справжніх любителів шоколаду. Незважаючи на його відсутність у страві, печиво виходить дуже насиченим на смак та колір і, звичайно ж, неймовірно смачним! Готується воно просто та швидко з мінімуму інгредієнтів.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичне печиво з какао? Підготуйте продукти. Какао для цього рецепту використовуйте натуральне, напій з добавками типу Несквік не підійде. Масло дістаньте з холодильника заздалегідь, воно має добре розм'якшитися. Вибирайте якісну, натуральну олію, без рослинних добавок.
Крок 2
Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Цим ви не тільки позбавите її від можливого сміття, але й наситите киснем, що зробить печиво більш пишним. Також просійте какао-порошок, оскільки воно часто збивається в грудочки. Всипте до борошна з какао розпушувач і дрібку солі.
Крок 3
Змішайте сухі інгредієнти до однорідності. Відставте миску з ними поки що вбік і займіться рідкими.
Крок 4
Олію розділіть навпіл, і одну частину (115 г) розтопіть у мікрохвильовій печі. Або будь-яким іншим зручним способом. Остудіть його до теплого стану.
Крок 5
Іншу частину олії почніть збивати міксером на середніх обертах. Коли воно стане пишним, всипте в олію порціями цукор. Збивайте масло із цукром до однорідної кремової маси.
Крок 6
Потім влийте у збиту масу розтоплену олію. Потім вбийте яйце. Збийте всі до однорідності.
Крок 7
Всипте в масляну суміш сухі інгредієнти. Ложкою перемішайте продукти до однорідного тесту. Воно має вийти не рідким, але й не дуже густим, руками ліпити з нього не вийде. Так і має бути, не додавайте ще муки.
Крок 8
Деко застеліть папером для випікання. За допомогою ложки для морозива (або двох звичайних ложок) викладіть тісто у вигляді грудочок на великій відстані один від одного – печиво сильно зросте при випіканні. У мене вийшло 13 штук. Але я порадила б вам робити грудочки менше розміром, тоді їх вийде більше. Ідеальним буде розмір із волоський горіх.
Крок 9
Випікайте печиво в духовці, попередньо розігрітій до 180 ° С (режим верх-низ) протягом 20 хвилин. Воно залишиться м'яким при легкому натисканні, так і має бути. Не тримайте печиво довше у духовці, одразу виймайте, інакше воно затвердіє. Після остигання печиво стане розсипчастим.
Крок 10
Подавайте печиво до столу з молоком, чаєм чи кавою. Смачного!
Автор рецепта:
Печиво класичне з какао
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...