ГоловнаРецептиВипічка / Хрустики класичні

Вкусный, аппетитный, простой, с секретным ингредиентом! Этот класичні хрустики хорош тем, что после него вам не придется отмывать не то что всю кухню, но даже плиту! Для этого понадобится казан, но оно того стоит, поверьте. А добавление водки в тесто наполняет его пузырьками и делает хрустящим.

Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
5
Для смаження
Олія 1 стак.
Для посипання

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити хрустик класичний? Підготуйте продукти для приготування хрустику. Борошна може піти трохи більше, все залежить від розміру яєць, які ви візьмете, і від самого борошна - від її якості, вологості повітря і т.д. Плюс трохи борошна піде на розкочування тіста. Кількість олії також приблизна. Склянка знадобиться для невеликого сотейника. Я смажила у великому казані, у мене пішло набагато більше олії.
Крок 2
Візьміть миску, розбийте у неї яйця. Злегка збийте їх за допомогою вилки. Необов'язково брати для цієї мети міксер чи віночок – наша мета лише перемішати білки та жовтки. При розмішуванні додайте сіль.
Крок 3
Влийте ложку холодної горілки. Перемішайте. Навіщо потрібен алкоголь у цьому рецепті? Саме за рахунок горілки тісто при смаженні набуває безліч бульбашок і стає хрустким. Не лякайтеся, весь спирт вивітриться від великої температури, тож можна буде сміливо давати хрустик дітям.
Крок 4
Почніть порціями всипати борошно, перемішуючи вилкою тісто. Коли тісто стане досить густим, почніть вимішувати руками. Деякі роблять тісто в міксері, але повірте набагато простіше і швидше замісити його руками. Це дуже легко.
Крок 5
Дошку припиліть борошном, викладіть тісто. Замісіть гладке тісто, для цього доведеться ще трохи підсипати борошна. Воно має стати еластичним та однорідним. Добре замішане тісто практично не липне. За рахунок того, що в цьому тесті немає води, заміс відбувається швидко.
Крок 6
Готове тісто накрийте мискою і залиште постояти на 10-15 хвилин. За цей час у ньому добре розвинеться клейковина, від чого тісто стане дуже еластичним і добре розкочуватиметься. Нехай вас не лякає, що тіста мало. З цієї кількості вийде велика миска хрустику.
Крок 7
Відріжте від тесту половину, шматок, що залишився, обов'язково чим-небудь накрийте, щоб він не засох. Розкачати тісто в тонкий пласт. Він має бути дуже тонким, буквально завтовшки в міліметр, бачите, у мене просвічує малюнок на килимку? Чим тонше тісто, тим смачніше і хрумке вийде хрустик.
Крок 8
Наріжте тісто на смужки завтовшки близько 2 см. Потім смужки наріжте впоперек, щоб вийшли прямокутні заготовки. У центрі кожної заготовки зробіть розріз. Не викидайте відходи, які виходять при нарізанні, їх можна довільно порізати і посмажити.
Крок 9
Сформуйте хрустик. Для цього візьміть заготівлю та виверніть її через прорізаний отвір. У відео добре видно, як це зробити. (Так роблять класичний радянський хрустик. Але ви можете нарізати його абсолютно довільним чином. Це не заборонено і не критично).
Крок 10
Візьміть зручний для фритюру посуд. Я спеціально беру високий казан. Може, він не зовсім гарний, але смажити в ньому виходить найкраще. Олія не бризкає і дуже добре прогрівається. Налийте олію. Його має бути багато, не менше 5 см. Розігрійте олію на середньому вогні. Як перевірити, що олія досить розігріта? Опустіть у нього дерев'яну паличку, якщо олія досить прогріта, навколо неї відразу почнуть утворюватися бульбашки.
Крок 11
Опустіть в олію заготовки. Майте на увазі, що хрустик при смаженні дуже сильно збільшується в розмірі, багато не кладіть.
Крок 12
Смажте хрустик, перевертаючи його вилкою, з усіх боків до золотистого кольору. Вогонь зробіть середнім, на сильному масло почне горіти, а на маленькому тісто не смажиться.
Крок 13
Коли хрустик стане весь красивого золотистого кольору, вийміть його шумівкою. Заздалегідь підготуйте тарілку із паперовими серветками. Кладіть хрустик на них, щоб увібрався зайвий жир. Готовий хрустик густо посипте цукровою пудрою. Так само посмажте весь хрустик з першої партії, а потім зробіть другу. Я розкочувала і нарізала хрустик у процесі смаження.
Автор рецепта:
Хрустики класичні
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...