ГоловнаРецептиВипічкаБулочки / Булочки Синабон класичні

М'які, пишні, ароматні, найсмачніші! Класичні дріжджові булочки Сінабон - це найвідоміші завитки з начинкою з кориці, покриті зверху вершковим кремом. Приготувати їх не складе великих труднощів, незважаючи на велику кількість інгредієнтів, процес простий і зрозумілий.

Рецепт на:
16 порцій
Час приготування
2 години

Інгредієнти

Порцій:
16
Для начинки
Цукор 130 г
Для крему
Молоко 50 мл

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити красиві класичні булочки Сінабон у домашніх умовах? Підготуйте продукти. Спочатку для тіста. Молоко підійде будь-якої жирності, масло - натуральне, якісне, без рослинних жирів у складі. Дріжджі можна взяти як сухі, так і пресовані, їх тоді знадобиться в 3 рази більше. Яйця вийміть із холодильника заздалегідь, щоб вони зігрілися - тісто з теплих продуктів вийде пишнішим і кращим. Я готувала половину порції, на одному яйці.
Крок 2
Насамперед розтопіть вершкове масло будь-яким зручним способом. Про те, як це зробити, читайте наприкінці рецепта. Я топила в мікрохвильовці. Розтоплене масло остудіть.
Крок 3
Молоко підігрійте до температури 37-38 градусів. Воно має стати теплим, але не гарячим. Всипте в молоко чайну ложку цукру із загальної кількості та дріжджі. Перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Крок 4
За цей час дріжджі активуються і запузиряться, піднявшись на поверхню "шапочкою". Якщо цього не станеться, значить дріжджі не робочі, їх доведеться змінити. Про особливості використання різних видів дріжджів можна почитати в статті про дріжджі, посилання є в кінці рецепта.
Крок 5
Яйця помийте і вбийте в миску. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на удавано чистій шкаралупі можуть перебувати шкідливі бактерії. Найкраще використовувати мийні засоби для харчових продуктів і щітку. Всипте до яєць цукор і збийте їх разом вінчиком. Міксер використовувати не потрібно - пишність яєць у дріжджовому тісті не важлива.
Крок 6
Влийте до яєчної маси молоко з дріжджами та розтоплене вершкове масло. Перемішайте все ще раз вінчиком.
Крок 7
Просійте борошно в окрему миску - цим ви не тільки приберете можливе сміття, а й наситите його киснем, що зробить випічку більш пишною і повітряною.
Крок 8
Всипте в рідкі інгредієнти частину борошна, перемішайте вінчиком. Потім ще трохи борошна, разом із ним додайте сіль. Знову перемішайте. Таким чином, партіями, всипте все борошно, замішуючи тісто. Пам'ятайте, що борошна може знадобитися менше або більше, докладніше про це можна почитати в статті, посилання на неї є в кінці рецепта.
Крок 9
Спочатку замішуйте ложкою, потім руками. За необхідності підсипайте борошно. Тісто поступово стане однорідним і перестане липнути. Вимішуйте його довго, близько 10 хвилин. Потім зберіть тісто в кулю, покладіть у миску, накрийте її рушником і приберіть у тепле місце без протягів на 1 годину. Я зазвичай ставлю в непрацюючу духовку.
Крок 10
За цей час тісто виросте в два-три рази.
Крок 11
Поки тісто розстоюється, підготуйте продукти для начинки. Масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Замість білого цукру ви можете використовувати коричневий - тоді начинка набуде карамельного смаку.
Крок 12
Перемішайте цукор із корицею.
Крок 13
Як красиво загорнути булочки Сінабон? Тісто обімніть і викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Розкачайте його в прямокутний пласт завтовшки 5 мм.
Крок 14
Намажте прямокутник тіста вершковим маслом. Зверху посипте сумішшю кориці та цукру.
Крок 15
Згорніть тісто в рулет, край защипніть.
Крок 16
Наріжте рулет на шматочки однакової ширини. Зручно це зробити зубною ниткою. Оскільки я готувала половину порції, у мене вийшло 8 штук, з цілої вийде 16.
Крок 17
Візьміть деко або форму для випічки, застеліть її пергаментом. Змащувати папір не потрібно. Викладіть булочки на відстані, оскільки вони сильно виростуть під час випікання. У мене форма розміром 31*17, в неї помістилося 6 штук.
Крок 18
Накрийте форму серветкою і залиште на столі на 30 хвилин. За цей час заготовки трохи збільшаться в розмірі.
Крок 19
Духовку розігрійте до 180°С. Печіть булочки близько 25-30 хвилин, до рум'яності. Час і температура випікання у вас можуть відрізнятися. Детальніше про особливості роботи духовок можна почитати в статті про духовки. Посилання знаходиться наприкінці рецепта.
Крок 20
Поки булочки печуться, приготуйте крем. Для крему візьміть вершковий сир, типу Філадельфії, Віолетте, Креметте.
Крок 21
Додайте до сиру цукрову пудру. Саме пудру - вона розчиниться в кремі швидше за цукор. Пудру краще просіяти, оскільки вона містить багато грудочок.
Крок 22
Перемішайте сир із пудрою, поступово вливаючи молоко. Крем має стати однорідним, середньої консистенції - густий буде погано розмазуватися, а рідкий стече. Регулюйте це молоком.
Крок 23
Готові дріжджові булочки дістаньте з духовки, трохи остудіть їх. Намажте отриманий крем на теплі синабони.
Крок 24
Подавайте смачні солодкі булочки з дріжджового тіста до столу. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Булочки Синабон класичні
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...