ГоловнаРецептиВипічкаПечиво домашнє / Печиво без сметани та яєць

Швидко, просто, недорого, пишно та апетитно! Печиво без сметани та яєць - рецепт-виручалочка, коли треба нашвидкуруч і з мінімуму продуктів зробити щось смачне. Це печиво відмінно підходить для пісного столу.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину 20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6
Манна крупа 0.5 стак.
Варення 0.5 стак.
Олія 0.5 стак.
Банани 0.5 шт
Ванільний цукор (На кінчику ножа) за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити печиво без сметани та яєць? Підготуйте продукти. Замість цукру у цьому печиві використовується банан та варення. Тому банан візьміть стиглий, а ось варення краще кисленьке, щоб печиво не вийшло нудотним. У мене варення з брусниці, ідеально підходить чорної смородини. Рослинну олію беріть рафіновану, без запаху.
Крок 2
Візьміть миску для тіста. Розімніть у ній виделкою половинку банана. Банан, крім солодощі, скріпить тісто, він виступає як яйця.
Крок 3
Влийте в миску варення. Природно, що воно має бути без кісточок. Перемішайте банан із варенням.
Крок 4
Влийте масло і добре перемішайте продукти вилкою.
Крок 5
Всипте до масляної маси манну крупу, розмішайте і залиште постояти хвилин 15, цей час вона добре розбухне і вбере зайву вологу з варення.
Крок 6
Відміряйте половину від усієї кількості борошна і змішайте її з розпушувачем. Просійте цю частину борошна в миску з тістом. Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Тоді випічка вийде повітряною і добре підніметься під час випікання. Перемішайте масу, так як вона ще буде рідкою, достатньо вилки.
Крок 7
Половину борошна, що залишилася, додавайте частинами, розмішуючи тісто після кожної порції. Тісто стане густим, його вже треба буде замішувати руками. Можливо, що піде не все борошно, заявлене в рецепті, дивіться за консистенцією тесту. У мене трохи лишилося. Тісто має стати гладким, однорідним, але при цьому м'яким та не липким.
Крок 8
Застеліть лист папером для випічки. Сформуйте з тіста кульки завбільшки з волоський горіх, які потім трохи розплющіть. Викладіть їх на лист, залишаючи між ними відстань, тому що печиво сильно збільшиться в розмірі при випіканні.
Крок 9
Випікайте печиво близько 35-40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180°С. Час випікання буде залежати від особливостей вашої духовки та розміру печива. Вони мають вирости у розмірі та позолотитися.
Крок 10
Готові печива вийміть з духовки, трохи остудіть і посипте цукровою пудрою.
Крок 11
Подавайте печиво до столу. Смачного!
Автор рецепта:
Печиво без сметани та яєць
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...