ГоловнаРецептиВипічкаПиріжки / Пиріжки з картоплею в духовці на дріжджовому тісті

Рум'яні, апетитні, ситні, із простою начинкою! Пиріжки з картоплею в духовці на дріжджовому тісті через малу кількість інгредієнтів виходять досить бюджетними, але дуже смачними. І готувати їх дуже просто!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
3 години

Інгредієнти

Порцій:
6
Для тіста
Вода 1 стак.
Цукор 2 ч. л.
Сіль 1 ч. л.
Олія 80 мл
Для начинки
Сіль 0.5 ч. л.
Сметана (Для змащування пиріжків) 1 ч. л.
Олія 30 мл

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити дріжджові пиріжки з картоплею? Почніть із приготування тіста. Борошно використовуйте найвищого гатунку. Олію беріть будь-яку рафіновану.
Крок 2
Нагрійте воду до температури 37-40 градусів. Розчиніть у ній цукор і додайте дріжджі. Якщо немає кулінарного термометра температуру визначте в такий спосіб: капніть на внутрішній бік зап'ястя краплю води. Якщо відчуття нейтральне – значить температура правильна. Залишіть у теплому місці на 5-15 хвилин для активації дріжджів.
Крок 3
Додайте в тісто сіль і 2/3 олії. Масло, що залишилося, стане в нагоді для змащування рук і миски (крок 6). Добре розмішайте до розчинення солі.
Крок 4
Борошно просійте. Це необхідно, щоб прибрати дрібне сміття, якщо воно є і наситити тісто киснем, щоб воно добре піднялося.
Крок 5
Додати половину борошна в рідку частину тіста і почніть перемішувати ложкою. Властивості борошна одного ґатунку, але різних виробників можуть відрізнятися. Тому, щоб отримати потрібну консистенцію, борошно, що залишилося, додавайте невеликими порціями. Коли буде важко вимішувати ложкою, почніть це робити руками.
Крок 6
Ретельно вимісити тісто. Воно має вийти м'яким, дуже ніжним і злегка липнути до рук. Змастіть миску та руки олією. Сформуйте з тіста кулю, миску накрийте харчовою плівкою або рушником, щоб вона не сохла і добре піднімалася. Залишіть у теплому місці приблизно на 2 години. Час залежить від властивостей дріжджів та умов, у яких буде перебувати тісто.
Крок 7
Поки підходить тісто, зробіть картопляну начинку. Картоплю очистіть від шкірки та забруднень, добре промийте. Розріжте на невеликі шматки приблизно одного розміру, щоб вся картопля приготувалася одночасно і швидко. Відваріть її до готовності. На це піде приблизно 20-30 хвилин залежно від можливостей вашої плити та сорту картоплі. Солити не треба.
Крок 8
Цибулю очистіть, промийте та наріжте на маленькі кубики. Викладіть на сковороду та смажте на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Крок 9
Смажте доки цибуля не стане трохи золотистого кольору.
Крок 10
Злийте всю воду зі звареної картоплі. Додайте смажену цибулю, сіль та перець. Зробіть картопляне пюре за допомогою товкушки, поки картопля ще гаряча. Блендер пюре краще не робити, так як воно виходить важким і дуже липким. З ним важко працюватиме.
Крок 11
Яйце добре помийте, обітріть рушником насухо і відокремте білок від жовтка. Жовток поки залиште, він знадобиться для змащування пиріжків (крок 18).
Крок 12
Перекладіть начинку з каструлі в миску, щоб вона швидше охолола. Додайте білок і ретельно перемішайте. Начиняйте пиріжки тільки тоді, коли начинка охолоне, інакше можна зіпсувати тісто.
Крок 13
Коли тісто збільшилося в 1,5-2 рази обсягом, воно готове і можна починати з ним працювати.
Крок 14
Відокремте від тесту 12 однакових шматочків, скачайте з них кульки. Викладіть на горизонтальну робочу поверхню, присипану борошном. Увімкніть духовку на 200 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
Крок 15
Сформуйте пиріжки. Робіть пиріжки, змастивши руки олією або присипавши борошном. Розкотіть тісто в круглий пласт завтовшки 0,4-0,5 см. Посередині покладіть начинку довгастої форми.
Крок 16
Защепіть тісто по всьому краю.
Крок 17
Пиріжки викладайте швом вниз на змащене маслом деко на відстані один від одного. Деко можна покрити пергаментом. Якщо пергамент не антипригарний, змастіть його маслом, щоб пиріжки не пристали до поверхні.
Крок 18
Змастіть верх пиріжків сумішшю жовтка зі сметаною і відправляйте лист у духовку. Випікайте 20 хвилин у режимі верх-низ. Готові пиріжки збільшаться в обсязі та набудуть золотистого кольору.
Автор рецепта:
Пиріжки з картоплею в духовці на дріжджовому тісті
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...