• 82 переглядів
Шарлотка з яблуками пишна на кефірі в духовці

Ніжна, ароматна, дуже смачна, із простих продуктів. Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці - це чудова бісквітна випічка, яблучний аромат якої збере за столом усю родину. Хороша вона буде з чаєм, кавою, молоком і навіть соком.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пишну шарлотку з яблуками на кефірі? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Яблука вибирайте кисло-солодких чи солодких сортів. Цукор можна відрегулювати у більшу чи меншу сторону залежно від кислоти чи солодощі яблук, а також смакових уподобань. Борошно попередньо просійте через сито, щоб наситити його киснем. Завдяки цьому готовий пиріг вийде більш пишний.
Крок 2
В окремій склянці змішайте нагрітий до кімнатної температури кефір із содою та залиште на 1-2 хвилини. У кисломолочному середовищі сода швидко вступить у реакцію. Кефір почне пінитися і трохи збільшиться обсягом.
Крок 3
Для приготування тіста трохи збийте яйця із цукром. Сильно збивати не треба. Достатньо, щоб усе добре змішалося і почало перетворюватися на піну. Яйця попередньо вимийте, тому що на них можуть бути шкідливі бактерії.
Крок 4
Влийте до яєць кефір із содою і перемішайте. При змішуванні можна помітити, що вся маса покривається пухирцями. За рахунок цього тісто при випіканні добре підніматиметься. Особливості випічки зробленої на соді ви дізнаєтесь прочитавши статтю. посилання на неї є в кінці цього рецепту, під кроками.
Крок 5
Всипте борошно і замісіть тісто до однорідної консистенції, щоб залишалося грудочок борошна. Для цього можна скористатися міксером. Пам'ятайте, що борошно може знадобитися менше або більше, докладніше про це можна почитати у статті, посилання на неї є наприкінці рецепту.
Крок 8
Для випікання зручно використовувати роз'ємну форму. Форму для випікання (діаметром 18 см) застелить пергаментним папером і вилийте 2/3 тесту. По всій поверхні тіста викладіть підготовлені яблука. За бажанням яблука можна посипати невеликою кількістю кориці.
Крок 9
На яблука вилийте тісто, що залишилося. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Точний час залежить від духовки, тому для визначення часу і температури випікання рекомендую прочитати статтю на цю тему. Посилання на неї є наприкінці цього рецепту. Пиріг має стати апетитного золотистого кольору.
Крок 10
Готовність пирога можна перевірити дерев'яною шпажкою. Проткніть нею пиріг і одразу витягніть. Якщо вона суха, то пиріг готовий.