ГоловнаРецептиЗакуски / Канапе з оселедцем і чорним хлібом на шпажках

Оригінальні, красиві, на святковий стіл! Канапе з оселедцем і чорним хлібом на шпажках - чудовий варіант швидкої та ефектної закуски, яку легко готувати і смачно їсти. З мінімального набору продуктів у вас вийде велика тарілка міні-бутербродиків, яка прикрасить будь-який стіл.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Чорний хліб (4 шматочки) 100 г
Оселедець (філе) 150 г
Яблука (зелене, або огірок, або ківі) 1 шт
Гірчиця 1 ч. л.
Кріп (невеликий пучок) 25 г
Маслини (для прикраси) 10 шт

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити канапе з оселедцем і чорним хлібом на шпажках? Підготуйте продукти. Оселедець краще поєднується саме з чорним хлібом, білий краще не беріть. Смачно буде з бородинським. Оселедець підійде будь-який - і звичайнісінький малосольний, який треба буде обробити на філе, і вже готове філе, і шматочки в баночках. Я взяла саме такий. Найшвидший варіант. Масло вийміть із холодильника заздалегідь, воно має стати м'яким.
Крок 2
Хліб наріжте на однакові квадратики. Найзручніше це буде зробити з квадратного хліба, але і з будь-якого іншого вийде. При цьому залишаться обрізки, з яких можна буде зробити сухарики. Шкірки краще відріжте, робіть канапе тільки з м'якушки.
Крок 3
Намажте хлібні квадратики тонким шаром гірчиці. Гірчицю обирайте на свій смак, будьте обережнішими тільки з "російською" - вона дуже гостра. Навіть гірчиця із зернятами підійде, вони будуть похрускувати під час їжі. У мене звичайна солодка гірчиця.
Крок 4
Кріп помийте та обсушіть. Дрібно порубайте його. Раджу взяти саме кріп, він дуже гармонійно поєднується з оселедцем.
Крок 5
Додайте нарізаний кріп у м'яке вершкове масло, добре перемішайте. На цьому етапі ви можете всипати в масло улюблені спеції, що поєднуються з оселедцем. Наприклад, коріандр.
Крок 6
Намастіть маслом із кропом хлібні квадратики.
Крок 7
Далі займіться добавками до оселедця. Тут можливі варіанти. Найпростіший - свіжий або солоний огірок. Також підійдуть зелене яблуко або ківі. Я взяла саме яблуко, ми дуже любимо поєднання його солодкості з солоним оселедцем. Обирайте на свій смак. Яблуко розріжте на часточки. Якщо ви використовуєте огірок, то наріжте його на скибочки.
Крок 8
Покладіть часточки яблук (або огірка) на хліб.
Крок 9
Зверху викладіть шматочки оселедця. Якщо у вас велике філе, то попередньо наріжте його на шматочки відповідного розміру.
Крок 10
Встроміть у кожне канапе шпажку або зубочистку, як у мене. Зверху наткніть половинку маслинки. Прикрасьте канапе маленькими гілочками зелені.
Крок 11
Перед подачею приберіть канапе на півгодини в холодильник, а потім подавайте на стіл, виклавши їх на велике блюдо. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Канапе з оселедцем і чорним хлібом на шпажках
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...