Роли з креветкою та огірком - свіжа нотка у вашому меню. Свіжа не тільки, тому що тут присутній огірочок. Нова страва. Новий смак. Нові настрої. Спробуєте один раз, захочете продовжити, адже роли - це безліч варіацій та акцентів. Дуже смачна та низькокалорійна вишукана їжа скоро пропишеться у вашому раціоні. Адже підходить для будь-якого випадку життя. Роли розрізають на рівні частини гострим ножем. Подають із соєвим соусом, з маринованим імбиром і васабі.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити роли з креветками домашні? Почніть із рису. Переберіть його.
Крок 2
Потім промийте, причому так, щоб вода після промивання була прозорою.
Крок 3
Залийте рис водою (щоб вона покрила його зверху на 1.5-2 пальці). Щойно вода закипить, зменшіть вогонь і варіть за інструкцією. У мене пішло 12 хв. Наприкінці я накрила каструльку кришкою, вимкнула вогонь і почекала 10 хв.
Крок 4
Якщо у вас свіжі креветки, відваріть їх. У мене були морожені королівські. Я їх розморозила у воді, щоб потім легко було чистити. Не перетримайте у воді!
Крок 5
Потім, знявши панцир, я прибрала кишківник (тонкий надріз треба зробити на спинці креветки і витягнути тонку нитку) і нанизала на шпажки. Так креветка буде рівніше, коли ми будемо її заливати окропом і потім класти на рис.
Крок 6
Щоб у креветок був пікантніший смак, я залила їх киплячим розчином соку лимона, солі та води (все за смаком). Нехай постоять кілька хвилин. Потім злийте цю суміш і покладіть креветочки в мисочку, не прибираючи шпажки.
Крок 7
Дуже оперативно приготуйте заправку з чайної ложки окропу, такої ж кількості цукру та рисового оцту. Можете спробувати на смак і змінити співвідношення компонентів. Я, наприклад, трохи більше води налила.
Крок 8
Наріжте огірочок, очистивши від шкірки. Нехай ось такі смужки будуть.
Крок 9
Наріжте болгарський перець - для краси та смаку.
Крок 10
Ось і все. Влийте заправку в ще гарячий рис. Розмішайте. Дайте йому охолонути.
Крок 11
Накрийте циновку плівкою, викладіть на неї норі. Змочуючи руки у воді (поставте собі чашку з водою поруч), викладіть тонкий шар рису. Тільки обов'язково залиште порожню смужку норі з дальнього від вас боку (1.5-2 см).
Крок 12
Покладіть на рис креветки, огірок і перець по всій ширині норі.
Крок 13
Зверху змастіть начинку для ролу майонезом.
Крок 14
Нам залишилося згорнути рол. Але й зараз різати його не можна. Нехай полежить, утрамбується.
Крок 15
Хвилин через 10 такого наріжте рол гострим ножем. І подавайте.
І ще поради
До креветок можна додати будь-які інші овочі.
Креветки краще брати великі, тому що в розрізі дрібні не буде видно - особливо це актуально для святкового столу, коли гостей чекаєте.
Рису можна більше зварити, тому що ви потім захочете ще поекспериментувати з начинками.
Регулюйте пропорції оцту та інших компонентів у заправки. Після першого-другого разу ви навчитеся це робити.
Зертаючи рулетик, допомагайте пальцями - підминаючи ними в кожен оберт начинку та рис. Надавши рулетику потрібної форми - круглої, квадратної або трикутної, притискайте злегка, і дайте потім постояти, щоб рулет не розпався під час нарізання.
Можна не майонез взяти, а м'який вершковий сир.